KTP-Basket kohtaa Korisliigan puolivälierissä Karhun. Kotkalaisilla on alla hieman tahmea kevätkausi, mutta samaan aikaan kun kevätaurinko alkoi pilkistää pudotuspelien lähestyessä, alkoi KTP löytää jälleen peliään.

KTP-Basketin valmistautuminen pudotuspeleihin alkoi käytännössä jo helmikuun lopussa, kun joukkueen urakka kansainvälisessä EuroChallenge-liigassa päättyi 16 parhaan joukkueen jatkolohkoon.

Lopputalvi oli kotkalaisittain enemmän kuin haastava. Käytännössä puoli joukkueellista kärsi erilaisista loukkaantumisista maaliskuun aikana, ja joukkue voitti helmikuun 15. päivästä alkaneena ajanjaksona yhdeksästä pelaamasta ottelustaan vain kaksi.

– Kuukauden verran taaperrettiin. EuroChallengen loppu ja sen jälkeinen fokuksen uudelleenhakeminen oli yksi tekijä, toinen tekijä loukkaantumisten ja otteluruuhkan vaikutus pelaamiseen ja harjoitteluun, KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen pohtii Korisliiga.fin sivuilla.

Viime kierroksilla kotkalaisten horisontissa on kuitenkin näkynyt auringonvaloa. Pitkäaikaistoipilas Michael Poundsia lukuun ottamatta KTP on päässyt harjoittelemaan yhtenä rintamana, ja joukkueen 92-81-vierasvoitto Tapiolan Hongasta oli suoranainen taidonnäyte.

– Koko kuukauden ajan harjoittelu on ollut hyvännäköistä, keskittynyttä ja voimakasta. Kilpailuhenkisyys on palannut. Treeneissä ei haluta hävitä vastustajalle, kiittelee Toiviainen.

Puolivälieräsarjaa Karhua vastaan Toiviainen odottaa hyvällä itseluottamuksella.

– Karhu sopii meille oikein hyvin. Ei tule koko-ongelmaa, voimme pelata isolla viisikolla ja he joutuvat miettimään, miten meidät pysäyttää. Kyseessä on samalla erittäin vaarallinen vastustaja ja lisämielenkiintoa ottelusarjaan tuo se, millä amerikkalaiskolmikolla kauhajokiset otteluihin lähtevät.