Namika Lahti selvitti tiensä ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin sitten mestaruuskevään 2009. Puolivälierissä se joutuu kovimman mahdollisen paikan eteen, kun se kohtaa runkosarjan voittaja Pyrinnön.

Pitkään Korisliigan runkosarjan viidettä sijaa hamunnut Namika Lahti suistui syöksykierteeseen keskitalvella hävitessään tammikuun lopun ja maaliskuun alun välisenä aikana kahdeksan ottelua peräjälkeen.

Kevään koittaessa Namika kuitenkin oikaisi kurssinsa ja pystyi pitämään pintansa runkosarjan kihelmöivillä loppukierroksilla Salon Vilppaan ja Kouvolan Kouvojen hengittäessä lahtelaisten niskaan. Namikan ensimmäinen pudotuspelikevät viiteen vuoteen on nyt tosiasia, ja joukkue odottaa puolivälieriä avoimin mielin.

– Pitkässä juoksussa koko runkosarjan loppu oli kuin pudotuspelejä meille. Jokaiselle joukkueelle tulee jossain vaiheessa heikompi jakso, kuten meillekin, mutta selviydyimme siitä. Ennen kaikkea keskitalvi osoitti Korisliigan olevan erittäin hyvätasoinen ja voimasuhteiden muuttuneen kesken kauden, Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen pohtii Korisliiga.fin sivuilla.

Huhtikuussa pelaamastaan neljästä ottelusta Namika voitti yhden, mutta se ei ole koko totuus: Palviainen kertoo, että pudotuspeleihin valmistautuminen on ollut joukkueen tähtäimessä viime viikot.

– Olemme hyvällä tiellä. Olemme jonkin verran pelkistäneet joukkuekonseptiamme ja korostaneet parhaiten toimivia elementtejä. Pyrimme toteuttamaan näitä vahvuuksia pudotuspeleissä ja luotan siihen, että kauden parhaat pelit ovat meidän osaltamme vielä pelaamatta.

Palviainen realistina kertoo tunnustavansa, että hänen joukkuettaan pidetään suurena altavastaajana maanantaina alkavissa puolivälierissä Pyrintöä vastaan. Yllätysmahdollisuus on kuitenkin hänen mukaansa olemassa.

– Pyrintö pelasi vaikuttavan runkosarjan ja on kova vastustaja, mutta lähtökohtaisesti tunnemme heidän pelaajansa ja vahvuutensa hyvin sekä Pyrinnön pelitavan erittäin hyvin. Mielenkiintoinen ottelusarja on luvassa.