Kahtena viime keväänä Suomen mestaruutta juhlinut Nilan Bisons saa kovimman mahdollisen haasteen puolivälierien avauskierroksella, kun viimeisestä 16 pelistään 13 voittanut Kouvot haastaa loimaalaiset kamppailuun mitalipelipaikasta.

Syksyllä erinomaisia otteita Eurocupissa esittäneen Bisonsin kevättalvi on ollut haasteellinen. Loukkaantumiset ja miehistönvaihdokset ovat hidastaneet joukkueen hitsautumista yhteen, ja kahden mestarikevään avainpelaajiin kuuluneen Mikko Koiviston lähtö Turkkiin on muokannut loimaalaisten konseptia omaan suuntaansa.

Haasteista huolimatta Bisons pelasi kalkkiviivoille asti Korisliigan runkosarjan voitosta ja on voittanut viimeksi pelaamastaan 16 ottelusta 12 – olkoonkin, että loimaalaisten viimeisimmistä tappioista kaksi on käynyt toteen huhtikuun aikana.

Puolivälieriin Bisons pääsee terveempänä kuin aikoihin.

– Kulunut viikko on ollut tammikuun puolenvälin jälkeen ensimmäinen, jonka aikana olemme päässeet harjoittelemaan koko avainpelaajistollamme. Tammikuusta alkaen ensisijainen tavoitteemme on ollut päästä terveenä pudotuspeleihin, ja olemme erittäin lähellä sitä, Bisons-luotsi Greg Gibson kertailee Korisliiga.fin haastattelussa.

Kysymys kuuluukin, miten joukkue pelaa yhteen puolivälierien alkaessa. Esimerkiksi joukkueen amerikkalaispelaajista niin John Williamson, Frank Robinson kuin Aubrey Colemankin ovat olleet merkittäviä aikoja sivussa.

– On vielä vaikea sanoa missä kunnossa joukkuepelimme on, mutta harjoituksissa tekemämme asiat ovat rohkaisseet minua. Kaverien työetiikka on ollut koko kauden erinomainen, ja erityisesti viime viikkoina pelaajat ovat omasta aloitteestaan huhkineet ”ylitöitä” pudotuspeleihin valmistautuakseen.

Gibson myöntää, että Kouvolan Kouvot on jotakuinkin pahin mahdollinen pudotuspelien avausvastustaja. Kouvolalaiset ovat olleet viimeisen kahden kuukauden aikana Korisliigan voitokkain joukkue – jopa Bisonsia paremmalla voittosaldolla.

– Kouvojen aloitusviisikko kestää vertailun minkä tahansa top 4 -joukkueen kanssa. He ovat vaarallinen joukkue, joka heittää hyvin ja hakee paljon levypalloja. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessamme pelasimme tosin yhden kauden parhaista otteluistamme, mikä on rohkaisevaa puolivälieriin lähdettäessä, Gibson pohtii.

– Valmistaudumme Kouvoja vastaan parhaamme mukaan, mutta vieläkin tärkeämpää on, että pelaamme oman suunnitelmamme mukaisesti. Meidän pitää keskittyä pelikirjamme toteuttamiseen ja pitää intensiteetti mahdollisimman hyvänä.