Tampereen Pyrintö ja Damon Williams kohtaavat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Namika Lahden. Pyrintö on kohdannut historiansa aikana ainoastaan kerran aiemmin Lahden pudotuspeleissä.

Kausi oli 1999-2000 ja Namika tiputti Pyrinnön puolivälieräsarjassa 3-0 edeten lopulta mestaruuteen asti. Williams pelasi tuolloin ensimmäistä kauttaan Pyrinnössä. Namika Lahden nykymiehistöstä joukkueessa pelasi Roope Suonio.

Pyrintö ja Lahti kohtasivat kuluneen runkosarjan aikana neljä kertaa ja kerran preseasonilla. Williams tiedostaa Namikan vahvuudet.

– Lahti pelaa fyysisesti ja he ovat melko isokokoinen joukkue Korisliigaan. Heillä on myös todella hyviä yksilöitä, jotka pystyvät kääntämään otteluita. Meidän tulee puolustaa kovaa ja olla tarkkana heidän avainpelaajiensa kanssa, Williams muistuttaa Pyrinnön sivuilla.

Pyrintö kirjoitti historiaa uusiksi parantamalla runkosarjan päätteeksi Korisliigan voittoennätyksen 38 voittoon (38-6). Williams toteaa kuitenkin, että työ on edelleen kesken.

– Rehellisesti sanottuna en kiinnittänyt mahdolliseen ennätykseen huomiota vasta kuin aivan runkosarjan lopussa. Halusin vain, että olen ja olemme parempia kuin eilen. Merkin jättäminen historiaan tuntuu kuitenkin upealta, mutta emme voi olla liian tyytyväisiä. Töitä on vielä jäljellä.

Pyrintö sijoittui Baltian liigassa (14-6) lopulta hienosti neljänneksi ja kausi toi Williamsin mukaan arvokasta kokemusta joukkueelle.

– Baltian liiga oli meille jännittävä kokemus. Oli hienoa, että joukkueemme pääsi pelaamaan kovia otteluita kovia joukkueita vastaan. Uskon tämän kokemuksen tekevän meistä parempia ratkaisuhetkillä.

Pyrintö on pelannut ennen pudotuspelejä yhteensä 64 virallista ottelua (Baltian liiga ja Korisliigan runkosarja), joista se on voittanut 52. Pyrinnön hyvät otteet johtuvat Williamsin mukaan ennen kaikkea kovasta työmoraalista.

– Olemme olleet todella keskittyneitä koko kauden ajan ja kaikki ovat tehneet kovaa töitä henkilökohtaisella tasolla. Olemme ymmärtäneet keitä olemme joukkueena ja kasvaneet yhdessä läpi kauden.

Pyrintö voitti kauden kaikki 22 kotiotteluaan Korisliigassa ja varmisti runkosarjan voitolla kotiedun läpi pudotuspelien. Williams korostaakin kotiedun merkitystä pudotuspeleissä.

– Ykköspaikan saavuttaminen on todella iso juttu, koska se asettaa meidät parhaaseen mahdolliseen asemaan mestaruusjahdin kannalta. On vaikea sanoa miksi olemme pelanneet niin hyvin Pyynikillä. Mielestäni kaikki ovat hieman parempia ja pelaavat kovempaa omalla takapihallaan. Kotiyleisön tuki on pelaajille aina iso asia. Toivomme, että kaikki fanit löytävät tiensä Pyynikille ja pääsemme nauttimaan pudotuspeleissä yhdessä.