Runkosarjan voittanut Pyrintö saa Korisliigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaansa kahdeksanneksi sijoittuneen Namika Lahden.

Pyrintö teki runkosarjassa uuden voittoennätyksen (38-6), mutta tamperelaisten päävalmentaja Pieti Poikola katsoo mieluummin tilastojen taakse kokonaisuutta.

– Runkosarja on onnellisesti paketissa. Vaikkei runkosarjamenestyksellä sinänsä ole merkitystä, antaa se lähtökohdan mestaruusjahtiin. Tässä tapauksessa lähtökohtamme on paras mahdollinen. Nyt runkosarjavoitto tuntuu erityisen makoisalta, sillä pelasimme ohessa 20 Baltian liigan ottelua. Ohjelmamme oli etukäteen tiedossa ja siksi pyrimme ottamaan lukuisista otteluista harjoitusmielessä mahdollisimman paljon irti. Varsinkin alkukaudesta murskasimme useita vastustajiamme, emme murskaamisen ilosta, vaan käyttääksemme jokaisen minuutin 40:sta mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi. Se varmasti auttoi meitä kehittymään koko kauden ajan ja mahdollisti loppukauden voittoputken.

– Hyvästä työmoraalista täytyy kiittää motivoituneita pelaajia. Loppukaudesta emme enää pystyneet puristamaan heikompia vastustajia vastaan täysiä 40 minuutin suorituksia, mutta osittain siksi pääsimme tarpeettomankin usein harjoittelemaan voittamista tiukoissa peleissä. Toivottavasti sen hedelmiä saamme maistaa loppukaudesta, Poikola pohdiskelee Pyrinnön sivuilla.

Pyrintö kohtaa puolivälierissä Lahden Namikan eikä Poikola lähde soitellen sotaan.

– Nyt meidän on syytä unohtaa runkosarja, sillä sieltä ei saa yhtään voittoa mukaan. Motivaatiota ensimmäiselle kierrokselle ei tarvitse hakea, sillä jokainen kahdeksasta mukaan päässeestä joukkueesta on todistanut vaarallisuutensa. Olemme pelanneet kauden aikana viisi kertaa Lahtea vastaan ja jokainen ottelu on ollut suhteellisen tiukka. Lahtea vastaan on mukava pelata, sillä joukkueella on selkeä struktuuri ja vahvuudet. Meillä on hyvin tiedossa, mitä Lahdelta tulee ottaa pois. Olennaista on, ettemme ylireagoi sellaiseen asiaan, jolla ei pysty kolmea voittoa ottamaan.

Pyrintö-luotsilla on tarkkaan tiedossa Lahden vahvuudet.

– Lahden vahvuus on ehdottomasti kolmen sekunnin alueella. Storm Warren ja Dan Oppland muodostavat vahvan sisäpelaajaparin ja tuovat paljon helppoja koreja levypalloista sekä ajoista. Molemmat ovat hyviä pallottomia pelaajia, jotka löytävät myös toisensa erittäin hyvin, mikäli puolustus joutuu auttamaan. Kolmas avainkorintekijä on Robert Arnold, joka on ehkä sarjan paras avoimen kentän pelaaja. Varsinkin päästessään ajamaan oikealla Arnoldin vauhtia on vaikea pysäyttää. Kaikki kolme avainpelaajaa ovat erittäin fyysisiä ja menevät kovaa korille, mikäli väylä löytyy. Sanomattakin on selvää, että meidän on pystyttävä vastaamaan Lahden fyysisyyteen ja saatava kolmen sekunnin alue tukkoon. Kaukoheitoilla tätä sarjaa tuskin voitetaan.

Poikola on kauden mittaan kierrättänyt joukkuettaan ahkerasti ja antanut paljon vastuuta penkilleen. Penkiltä on vastattu tähän mennessä hienosti huutoon ja Poikola uskoo sen olevan joukkueensa vahvuus myös tässä ottelusarjassa.

– Lahden viisikko kestää vertailun mihin tahansa kärkijoukkueeseen liigassa. Suurin ero näiden joukkueiden välillä löytyy vaihtopenkiltä. Meidän penkillä on merkittävä rooli varsinkin puolustuksessa tuoda energiaa ja pakottaa Lahden avainpelaajat töihin. Tulemme saamaan penkiltä myös ennakkoluulottomia hyökkäyspään ratkaisuja, mikä vaikeuttaa joukkueemme puolustamista. Ottelusarjoissa vaihtopenkin tuoma kontribuution korostuu, kun pelataan lyhyellä palautumisajalla. Tässä luulen meidän kovan ottelutahdin tuoman rutiinin myös auttavan.

– Kaiken kaikkiaan odotan innolla, mutta nöyrästi pudotuspelejä. Luotan pelaajiimme ja siihen, että niin joukkueella kuin yksittäisillä pelaajilla parhaat pelit ovat vielä näkemättä. Lopputulosta ei tarvitse arvailla. Aika näyttää sen myöhemmin.