Namika Lahti taipui ensimmäisessä puolivälierässä Pyrinnölle. Lahtelaiset olivat pitkään Pyrinnön kannassa, mutta lopussa runkosarjan voittajajoukkue karkasi.

Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen näki, että ensimmäisellä puoliajalla joukkue onnistui horjuttamaan Pyrintöä.

– Tiukkaa taistelua, hyvää playoff-koripalloa etenkin ensimmäinen puoliaika. Onnistuttiin siinä osittain horjuttamaan Pyrintöä, etteivät pääsisi organisoituneena joukkueena pelaamaan kotisalissaan omaa peliään. Meidän pitää olla tässä ottelusarjassa aktiivisempi osapuoli, jos mielimme mennä jatkoon, Palviainen pohtii joukkueen sivuilla.

Toiselle puoliajalle lähdettiin Pyrinnön johdossa 35-30, mutta kolmannella neljänneksellä Namika menetti otteen – kolmas erä kotijoukkueelle peräti 27-11.

– Pyrintö pääsi siinä vaiheessa pelaamaan vahvuuksillaan. Pallo liikkui ja pelaajilla oli hyvä liike, tuli odotusarvoltaan hyviä heittoja ja vielä hyviä levypalloasemia hyökkäyspäässä.

– Me taas hukkasimme hieman itseluottamusta ja sillä oli heti siirrännäisvaikutus puolustuspelaamiseen. Kun et tee itse koreja ja vastustaja tekee pari henkisesti tärkeisiin paikkoihin, niin se nakertaa itseluottamusta. Varmasti kahta peliä putkeen me ei noin huonosti viimeistellä, ei varmasti varsinkaan kotisalissa.

Lopuksi Palviainen peräänkuulutti koko joukkueelta lisää tehoja, sekä pelirohkeutta.

– Olen tyytyväinen että pystyttiin pitämään pallosta hyvä huoli, vain 10 menetystä. Juuri kolmannella neljänneksellä tuli sen suhteen huonompi jakso ja sellaiset menetykset maksavat loppukädessä pelin, jos tämä matsi olisi vielä siinä vaiheessa ollut erityisen tiukka. Mutta en minä niitä lähde syyttämään, mieluummin pari menetystä enemmän kunhan saadaan lisää pelirohkeutta seuraavaan otteluun.

– Pyrintö oli tänään vain parempi, ei siinä ole seliteltävää. Voittivat levypallot, puolustivat erittäin hyvin, esittivät erittäin tehokasta ja tasapainoista hyökkäyspelaamista, Palviainen päätti.