Hallitseva Tanskan mestari Bakken Bears puolustaa mestaruuttaan tänä keväänä finaalisarjassa Randers Cimbriaa vastaan. Ville Tuomisen komentama Bears kaatoi ratkaisevassa välieräottelussa maanantaina Horsensin pistein 96–90 (45–45). Saksassa Shawn Huffin Ludwigsburg palasi kahdeksannelle sijalle voitolla Würzbürgista.

Bearsin voitto alkoi kypsyä kolmannen ja neljännen jakson taitteessa, kun kotijoukkueen 71–69-johto kasvoi hetkessä 79–69-johdoksi.

Horsens kiipesi vielä kahden pisteen päähän kaksi minuuttia ennen loppua, kunnes Kenny Barker päätti vierasjoukkueen pyristelyt perättäisillä koreillaan.

Thomas Laerke (25/6) ja Brandon Penn (15/5) olivat Bearsin ratkaisijat viidennessä välieräottelussa.

Välierissä 2-1-tappioasemasta finaaliin noussut Bears saa kauden huipentumassa vastaansa Randers Cimbrian, joka yllätti välierissä Svendborg Rabbitsin voitoin 3-1.

Shawn Huffin Ludwigsburgin piinkova joukkuepuolustus oli joukkueen voiton avain Saksan Bundesliigan pääsiäismaanantain kierroksen ottelussa Würzbürgia vastaan.

Ludwigsburg kaatoi vieraansa selvin luvuin 77–62 (41–26) ja jakoi korintekovastuun useamman pelaajan kesken. Shawn Huff osallistui talkoisiin sivaltamalla 21 minuutissa 12 pistettä ja levypallon.

Bundesliigan toinenkin ”suomalaisjoukkue” nappasi maanantaikierrokselta voiton, kun Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners kaatoi Trierin 67–56 (30–30) Danilo Barthelin (15/3/3 syöttöä) näyttäessä tietä. Skyliners vei neljännen jakson 22-8.

Huffin Ludwigsburg nousi voitollaan yksin Bundesliigan kahdeksannelle sijalle ohi Mitteldeutscherin. Herbertin Frankfurt pysyttelee 11. sijalla.