Päävalmentaja Henrik Dettmannin ääni kajahtaa kesken koripallomaajoukkueen mediapäivän harjoituksen.

– Vaikka väsyttää, ei tuollaisia syöttöjä voi antaa!

Päävalmentajan nopea harjoituksen keskeytys kertoo siitä tavasta, jolla Susijengi on treenannut ensimmäisellä MM-kisoihin valmistavalla harjoitusleirillään.

– Jokainen on sisäistänyt sen vaatimustason, että kun tulemme Susi Training Centeriin, harjoittelemme aina täysillä tehoilla. Jos ei treenata kunnolla, niin sitten ei kannata treenata ollenkaan, kiteyttää Dettmann koripallomiesten keskeisen teesin.

Susijengin harjoituksessa kävi myös kato, sillä joukkueen ykköstähti Petteri Koponen kolautti päänsä yhteen Antto Nikkarisen kanssa. Koponen julkaisi päivällä Twitter-tilillään kuvan, jossa kertoi kaiken olevan kunnossa.

– Täysillä menosta koettiin tänään epäonnea, mutta jos sitä pitää tulla vastaan niin tulkoon sitä näin alkuvaiheessa. Tänään aloitusviisikosta oli yli puolet sivussa, mutta harjoitus ei kärsinyt, sanoi Dettmann.

Koposen lisäksi sivussa olivat Shawn Huff ja Tuukka Kotti.

Kovan treenin myönsivät myös pelaajat.

– Kovaa on vedetty koko viikko, ja tänään sen jo huomasi. Alkaa vähän painaa. Takana on kova viikko, myönsi Mikko Koivisto.

Suomi kohtaa ensimmäisessä valmistavassa maaottelussaan Saksan. MM-kisapaikoista taistelu on kovaa, ja sen näkee myös kentällä.

– Kaikki taistelevat ja syöksyvät pallojen perään. Riistävät, puolustavat ja tämä on sitä, mitä tämän kuuluukin olla, sanoi Gerald Lee jr.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen