Koripallomaajoukkue Susijengillä on meneillään kova valmistautuminen kohti reilun kuukauden päässä siintäviä Espanjan MM-kisoja. Joukkueen tukipilareihin lukeutuva Sasu Salin kertoo missä mennään.

– Valmistautuminen kisoihin on alkanut hyvin ja leirin aikana tekeminen on ollut hyvää. Nyt alkaa tuntua suht helpolta. Aluksi se oli lähinnä kuntoon pääsemistä, Salin kertoo SuomiKoris-sivustolle.

23-vuotias heittävä takamies kertoo Susijengin taktiikan pysyvän samana MM-kisoihin mentäessä.

– Taktiikka on pysynyt samana. Tietysti jokainen, kun puolusti omassa jengissään miten sattuu, niin nyt olemme menneet omia kuvioita läpi erityisesti puolustuspäässä.

Susijengi kohtaa ennen MM-kisoja harjoitusotteluissa Saksan, Liettuan, Australian ja Ranskan.

– Maat keitä vastaan pelaamme ovat vakiokasvoja MM-kisoissa. Kovia maita tulee vastaan ja siinä nähdään meidän taso, Salin kertoo.

Salin pitää MM-kisojen alkulohkosta jatkoonpääsyä hyvinkin mahdollisena.

– Turkki kaadettiin EM-kisoissa ja Dominikaanisesta tasavallasta en tiedä sen tarkemmin. Uusi-Seelanti ollaan aiemmin kaadettu, vaikka itse en ollut silloin mukana. Ukraina oli ihan kaadettavissa EM-kisoissakin, Salin arvioi.

USA-ottelusta Salinilla riittää enemmänkin sanottavaa.

– USA:sta kaikilla on omat ennakkokäsityksensä. Yritämme ottaa siitä ilon irti ja se on kisojen ensimmäinen peli. Se on yksi peli muiden joukossa, mutta kyllähän siitä voi tulla sellaista Highlight Show:ta. Jokaiseen peliin menemme aina täysiä ja emme anna mitään ilmaiseksi. Jos peli repeää, meidän ei ehkä kannata revitellä liikaa, koska edessä on tiukka pelitahti, Salin miettii.

Malmin Super-Koriksen kasvatti tietää, mitkä ovat Suomen vahvuudet kisoissa.

– Meillä on laaja penkki. Jokainen pystyy pelaamaan ja me kierrätämme kaikkia jätkiä siellä kentällä. Varmasti myös tämä tiivis valmistautuminen pitää huolta, että joka jätkä on kunnossa siellä kisoissa, Salin arvioi.

Kisat ovat olleet Salinin mielessä jo pitkään.

– Heti kun villikortti saatiin, niin siitä asti se on ollut mielessä. Tavoitteet ovat siellä.

Maajoukkueessa pelaaminen on 191-.senttiselle Salinille iso kunnia.

– Tätä olen pienestä asti halunnut. Nuorisomaajoukkueen leireillä sanottiin, että yksi tai kaksi joka ikäluokasta tulee pääsemään miesten maajoukkueeseen. Siitä lähtien minun oli pakko päästä maajoukkueeseen, Salin kertoo.

Salinin nykyinen seura on slovenialainen Union Olimpija Ljubljana. Lähitulevaisuudessa seura voi kuitenkin vaihtua.

– Olen avoimin mielin, jos jotain uutta sattuisi tulemaan vastaan. Minulla on kuitenkin vuosi vielä sopimusta jäljellä. Euroliiga-joukkueet kiinnostavat totta kai, Salin sanoo.

Jesse Happonen