Suomen koripallomaajoukkue sai odotetun vahvistuksen, kun Erik Murphy liittyi Susijengin harjoitusrinkiin tiistaina. Murphy uskoo pääsevänsä nopeasti sisään joukkueeseen ja odottaa innolla haasteita maajoukkueessa.

Murphyn äiti on suomalainen ja siten Suomi ja suomen kieli ovat hänelle myös tuttuja. Viime vuosien aikana kielitaito on kuitenkin päässyt vähän ruostumaan.

– En puhu suomea enää. Tiedän joitain lauseita, sillä olen ollut parilla kurssilla. Pienenä puhuin sitä, kun äitinikin puhui suomea minulle 6-7-vuotiaaksi asti, kun isäni pelasi vielä Ranskassa. Mutta nyt olen täällä ja opin kieltä varmasti nopeasti. Ymmärrän keskusteluista lauseita sieltä täältä, Murphy kertoi tiistaisessa lehdistötilaisuudessa.

Murphylla tavoitteet ovat olleet korkealla jo nuoresta pojasta saakka. Maajoukkue on siintänyt silmissä ja nyt hänellä on mahdollisuus toteuttaa unelmansa Susijengin kanssa.

– Jo nuorena tiesin haluavani maajoukkuepelaajaksi ja kaksi vuotta sitten päätin, että haluan ehdottomasti Susijengiin.

– USA:n maajoukkueeseen en uskonut tasoni riittävän, mutta koskaan ei tiedä. Nyt olen kuitenkin täällä ja erittäin iloinen, että saan pelata Suomella. Äitini on erittäin innostunut siitä ja koko perheeni on ylpeä minusta. Alex tulee perässä, Murphy totesi viitaten nuorempaan veljeensä.

Murphy on ehtinyt ottaa jo tuntumaa joukkueeseen ja valmis tulevaan haasteeseen.

– Treenit tuntuivat hyvälle, mutta olen vähän väsynyt aikaeron vuoksi. Olen hyvässä kunnossa ja ready to go, hän heitti.

Jesse Happonen