Susijengin mukaan liittyneellä Erik Murphyllä oli vaikea, mutta opettavainen tulokaskausi NBA:ssa. Hän aloitti kauden Chicagossa, päätti sen Utahissa ja hiljattain LeBron Jamesin Cleveland nappasi hänen pelioikeutensa.

Murphy jäi sekä Chicagossa että Utahissa vähälle vastuulle ja tällä hetkellä hänen roolinsa Clevelandissa on myös epäselvä, sillä häntä saatetaan käyttää uusissa pelaajahankinnoissa vaihtokapulana. Murphy pitää kuitenkin päänsä kylmänä.

– Keskityn vain omaan tekemiseeni joukkueessa. Välillä meininki korismaailmassa on hullua. Olen aina luottavainen itseeni ja tiedän, että pystyn pelaamaan sillä tasolla. Aina se ei ole itsestä kiinni, joten jatkan vain työntekoa, Murphy toteaa.

Vaikka vastuu jäi viime kaudella vähäiseksi, niin kaudesta jäi hänelle positiivinen maku.

– Viime kausi oli opettavainen. Opin paljon valmentajilta ja nautin olosta Jazzin organisaatiossa, vaikka en pelannutkaan niin paljoa.

Isokokoisena, hyvänä heittäjänä ja monipuolisena pelaajana Murphy on monikäyttöinen pelaaja. 23-vuotias ei ole kuitenkaan mielestään vielä valmis tuote.

– Haluan kehittää peliäni koko ajan. Tulla vahvemmaksi ja nopeammaksi, mutta mielestäni joka osa-aluetta voi aina kehittää. Pystyn pelaamaan eri paikoilla ja olen nopea oppija ja minulla on kyky mukautua peliin nopeasti, Murphy kertaa ominaisuuksiaan.

Ennen liittymistään Susijengin mukaan Murphy pelasi Utahin riveissä NBA:n kesäliigaa, jonka jälkeen hän siirtyi Clevelandin riveihin. Siirto on merkittävä, sillä hiljattain joukkueeseen siirtyi myös maailman paras pelaaja LeBron James. Susijengin tulokkaan ajatukset ovat kuitenkin tällä hetkellä pelkästään maajoukkueessa.

– On tosi ainutlaatuinen mahdollisuus, jos pääsee pelaamaan LeBron Jamesin kanssa. Nyt keskityn vain maajoukkue touhuihin, enkä mieti Cavaliersia.

Jesse Happonen