Loimaan Bisons osallistuu tänä vuonna Itä-Euroopan VTB-sarjaan. Aiemmin joukkueet jaettiin lohkoihin, mutta perjantaina tehtiin päätös, että sarja pelataan maksimissaan 16 joukkueen kaksinkertaisena sarjana.

Aiemmin VTB-liiga pelattiin kahdessa lohkossa, mutta tulevalle kaudelle tulee uusi formaatti, jossa joukkueet lohkojakoja ei nähdä ja kaikki joukkueet kohtaavat toisensa sekä kotona että vieraissa. Sarjaan osallistuvat seurat äänestivät asiasta ja sarjamuoto sai seuroilta selvän kannatuksen VTB:n kotisivuilla kerrotaan.

– On tärkeä, että selvä enemmistö äänesti uuden sarjamuodon puolesta, jossa ei ole lohkojakoa ja maksimissaan 16 joukkuetta. Voimme myös sanoa, että 16 joukkuetta on vahvistanut osallistumisensa tulevalle kaudelle uuden sarjaohjelman myötä. Kuitenkin yritämme minimoida riskit ja sen vuoksi liigan direktoraatti tarkastaa seurojen tilanteen elokuun 11. mennessä. Emme halua tilannetta jossa seura ei pystykään osallistumaan sarjaan sen jälkeen, kun otteluohjelma on päätetty. Sen vuoksi lopullinen joukkuemäärä ilmoitetaan vasta tarkastusten jälkeen, VTB-liigan pomo Andrei Shirokov valottaa.