Kahden viikon päästä alkaviin MM-kisoihin valmistautuva Susijengi sai kesän voittotilinsä auki tiistain kotimaaottelussaan Australiaa vastaan, ja ensi viikolla joukkue haastaa Strasbourgissa hallitsevan Euroopan mestarin Ranskan. Susijengin vakiomiehistöön kuuluvan Mikko Koiviston mielestä maailman eliittimaiden kohtaaminen ennen arvokisoja on ryhmälle suureksi hyödyksi.

Susijengi on herättänyt kotimaassaan huomiota erityisen kovalla valmistavalla ohjelmallaan. Koivisto pelaa kuitenkin mieluummin kovia joukkueita vastaan kuin astetta heikompia.

– Ihan ehdottomasti kannatan tätä. Huippupelit ovat kaikkein parhaita tasonmittareita, Koivisto toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen koripallomaajoukkue aloitti valmistavat ottelunsa perinteistä EM-kisamaata Saksaa vastaan, ja on sittemmin kohdannut Australian lisäksi hallitsevan EM-hopeamitalisti Liettuan. Ensi viikolla vastassa on Australia kolmannen kerran, sekä viime syyskuussa Euroopan mestaruutta juhlinut johtama Ranska.

– Liettua-peleissä – ja tietysti edellisten kesien maaotteluissa – on huomattu, että pystymme pelaamaan ihan tasaväkisesti näitä maailman parhaita maajoukkueita vastaan. Seuraavasta Australia-pelistä tulee taas mielenkiintoinen, kun tässä vaiheessa tunnemme toisemme jo aika hyvin.

Susijengi kohtaa Australian Strasbourgissa ensi viikon perjantaina ja Ranskan ensi viikon lauantaina. Ranska on vyöryttämässä MM-miehistössään kentälle mm. Nicolas Batumin, Boris Diawin, Nando De Colon ja Evan Fournierin kaltaisia NBA-runkopelaajia.

– Erittäin hyvä tasonmittari tässä vaiheessa. Katsotaan, miten pärjätään Euroopan parasta vastaan, Koivisto heittää.