Suomen Susijengin matkaan kohti Espanjan MM-kisoja on enää viikko. Joukkue on terävöittänyt yhteispeliään Lohjan Kisakalliossa viime päivinä ja pelaa viimeiset valmistavat maaottelunsa tällä viikolla Ranskan Strasbourgissa. ”Malmin roskisdyykkari” Sasu Salin, 23, pitää joukkueensa pelivalmiutta hyvänä arvokisojen lähestyessä.

Tasan viikko sitten Suomi jätti arvokisojen vakiokävijän ja Oseanian aluemestarin Australian nuolemaan näppejään jatkoajan jälkeen Helsingin Jäähallin siirtoparketilla.

Edelliset neljä valmistavaa maaotteluaan hävinnyt Susijengi osoitti Australiaa vastaan mallikasta joukkuepuolustamista ja parhaimmillaan kitkatta jauhavaa susihyökkäyspeliä. Uransa kolmansiin arvokisoihin valmistautuvan energiapelaajan Salinin mielestä viime tiistai oli hyvä näyttö Susijengin nykykunnosta.

– Oli se varmaan meidän paras peli tältä kesältä. Saatiin Petterikin (Koponen) mukaan ja jengi oli melkein täysilukuinen, niin ihan korikselta se näytti. Aussit tekivät ehkä vähän liikaa pisteitä, mutta meidän joukkuepelaaminen oli jo ihan ok mallilla, Salin toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Australia-voiton jälkeen sudet lähtivät kahden välipäivän viettoon, jonka jälkeen joukkue palasi tositoimiin Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

– Treenattiin kuten ennenkin, mutta vähän kovempaa kuin aiemmin ja sitten käytettiin enemmän aikaa pelaamiseen. Harjoiteltiin vielä muutama kuvio lisää. Viimeisinä treenipäivinä pitää lisätä intensiteettiä.