Espanjan MM-kisojen alkuun on enää puolitoista viikkoa aikaa, ja Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt Ranskan Strasbourgissa pelattaviin MM-kenraaleihin lähtevän 12 pelaajan miehistönsä. Ilman haavereita sama tusina matkustaa myös ensi viikolla MM-kisoihin. Joukkueen supistuminen tusinaan tapahtui yllätyskäänteen myötä suunniteltua aiemmin.

Susijengin oli alun perin lähteä varhain torstai-aamuna kohti Ranskan Strasbourgia laajemmalla kokoonpanolla.

– Monesti sattuma ratkaisee valintatilanteita ja nytkin käytiin muutaman loukkaantumisista kärsineen pelaajan kanssa keskustelua siitä, että he eivät ehdi kisakuntoon ajoissa. Kilpailutilanteessa olevat pelaajat tietävät yleensä missä mennään ja keiden kanssa he kilpailevat, Dettmann selvittää Koripalloliiton tiedotteessa.

– Muutaman kilpailutilanteessa olleen kohdalla tarkoitus oli siirtää päätöstä Ranskan turnauksen jälkeen. Pelaajien omasta pyynnöstä päätöstä aikaistettiin, jotta joukkueen kemian kasvua ei hidasteta.

– Olen viidellä vuosikymmenellä valmentanut, enkä koskaan ole aiemmin ollut vastaavassa tilanteessa. Se kuvastaa hyvin sitä kuinka merkittäväksi joukkueen koheesio on kasvanut, Dettmann kertoo.

Ranskaan matkustaa Susijengi, jonka riveissä on yhdeksän pelaajaa viime vuonna EM-kisoissa Euroopan suurmaita voittaneesta maajoukkueesta. Slovenian tusinasta mukana ovat Shawn Huff, Mikko Koivisto, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Gerald Lee jr, Kimmo Muurinen, Hanno Möttölä, Teemu Rannikko ja Sasu Salin.

Susijengi-tusinan kolme muuta pelaajaa ovat Korisliigan MVP Antero Lehto, Matti Nuutinen sekä NBA:ssa tulokaskauden pelannut Erik Murphy.

– Ne, jotka tänään ovat paikalla lähtevät Ranskaan ja toivottavasti myös Bilbaoon, Dettmann sanoo.

Susijengi kohtaa Strasbourgissa perjantaina Australian ja lauantaina hallitsevan Euroopan mestarin Ranskan. MM-avauksessa 30.8. Bilbaossa Susijengillä on vastassa maailmanmestaruutta puolustava Yhdysvallat.

MM-kenraaleihin matkaava Susijengi

Shawn Huff, Ludwigsburg (GER)
Mikko Koivisto, free agent
Petteri Koponen, BC Himki (RUS)
Tuukka Kotti, Loimaa Bisons (FIN)
Gerald Lee jr, CSU Asesoft Ploiesti (ROM)
Antero Lehto, Tampereen Pyrintö (FIN)
Erik Murphy, Cleveland Cavaliers (USA)
Kimmo Muurinen, free agent
Hanno Möttölä, free agent
Matti Nuutinen, Loimaa Bisons (FIN)
Teemu Rannikko, Kataja Basket (FIN)
Sasu Salin, Union Olimpija Ljubljana (SVN)