Suomen koripallomaajoukkue matkaa Ranskaan pelaamaan kaksi viimeistä harjoitusottelua, kun se kohtaa ensin Australian perjantaina ja lauantaina vastassa on Euroopan mestari Ranska.

Australia on kesän aikana tullut Susijengille jo varsin tutuksi joukkueeksi, kun joukkueet ovat kohdanneet jo kahdesti. Molemmilla on tilillä yksi voitto ja nyt joukkueet pääsevät jälleen mittelemään paremmuudesta.

– Ihan kiva pelata Ausseja vastaan vielä kerran. Australia on hyvä jengi, ja minun mielestäni olemme aika samantasoisia joukkueita. Toiveissa olisi hakea niistä vielä yksi voitto tänä kesänä, Sasu Salin pohtii Koripalloliiton tiedotteessa.

Ranska ja Susijengi ovat mitanneet toistensa tasoa tasaisin väliajoin viime vuosien aikana. Tuleviin MM-kisoihin Ranska lähtee entistä kovemmalla statuksella, sillä joukkue haki pitkän yrittämisen jälkeen Euroopan mestaruuden viime kesänä.

– Vaikka sieltä on Tony Parker poissa ja Nando De Colo loukkaantunut, ne ovat silti Euroopan mestareita, Salin muistuttaa.

– Ranska on hemmetin hyvä jengi, jolla on joka pelipaikalle huippupelaajia. Vaikka Ukraina onnistuikin ne voittamaan, niin nyt ollaan vielä valmistautumisvaiheessa.