Suomen Susijengi lensi torstaiaamuna Saksaan ja matkaa Ranskan Strasbourgiin kovatasoiseen kansainväliseen turnaukseen. Viimeisissä valmistavissa maaotteluissaan ennen Espanjan MM-kisoja Susijengi ottaa kolmannen kerran mittaa Australiasta ja haastaa hallitsevan Euroopan mestarin Ranskan voittotaistoon.

Susijengi ja Australia ovat viimeisen kahden viikon sisään kohdanneet jo kahdesti Liettuassa ja Helsingissä pelatuissa maaotteluissa ja tasanneet otteluvoitot keskenään. Joukkueiden kolmas kohtaaminen on luvassa perjantaina Strasbourgissa.

– Pelaajat ovat tässä vaiheessa toisilleen tuttuja, pelityylit samoin. Molemmat ovat tietenkin tuoneet otteluiden välissä jotain uutta repertuaariinsa, Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi evästää Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meillä oli kotiottelun alussa vaikeuksia joidenkin Australian juttujen kanssa, mutta pystyimme korjaamaan ne pelin aikana ja saimme pelin käännettyä. Mielenkiintoinen oppimisprosessi kaiken kaikkiaan.

Lauantaina Susijengi saa Strasbourgissa mylvivän kotiyleisön edessä vastaansa hallitsevan Euroopan mestarin Ranskan, joka lähtee MM-kisakentille uusiutuneena.

– Viime kesän joukkueeseen verrattuna Ranskalla on jonkin verran pois jääneitä pelaajia ja muutama loukkaantuminen takanaan, joten he hakevat selvästi vielä peli-identiteettiään. Siitä huolimatta kyseessä on Euroopan mestari, jota on kunnioitettava, Tuovi heristää.

– Ranska on erittäin hyvä joukkue täynnä taitavia, isoja pelaajia, jotka Boris Diaw’n johdolla hallitsevat syöttöpelin. Ranskan pelityyli pistää puolustuksemme uusien, mielenkiintoisten haasteiden eteen.