Bisons osallistuu Korisliigan lisäksi tulevalla kaudella Itä-Euroopan VTB-liigaan. Bisonsin Sampsa Rekonen kertoo VTB-liigan sivuilla joukkueen odotuksista tulevaa kautta silmällä pitäen.

Rekosen mukaan Bisonsin päätös pelata VTB-liigaa on otettu positiivisena vastaan Suomessa.

– Se on ollut vain positiivsta ja fanit sekä media ovat innokkain. Peleihin tulee paljon yleisöä emmekä malta odottaa, että pääsemme toivottavamaan tervetulleiksi historialliset seurat kuten TsSKA:n ja erityisesti Himkin, jossa Suomen koripallotähti Petteri Koponen pelaa, Rekonen kertoo.

Rekonen valottaa, että myös pelaajistossa VTB-liigaan osallistuminen otettiin hyvillä mielin vastaan.

– Pelaajat haluavat aina pelata kovemmissa kilpailuissa. Jos sinulla on mahdollisuus pelata Euroopan parhaita joukkueita vastaan, on se tietenkin hyvin jännittävää. Liigassa ei ole yhtään heikkoa joukkuetta ja odotamme innolla tulevaa haastetta.

Bisons urakoi ensi kaudella, sillä se pelaa myös kokomittaisen Korisliigan. Kahden kovan kilpailun pelaaminen asettaa haasteensa myös pelaajapuolelle.

– Nyt, kun olemme VTB-liigassa, meidän pitää olla vahvempia. Olemme tehneet sopimuksen yhden Suomen maajoukkuepelaajan kanssa ja kiinnittäneet myös kolme amerikkalaista ja ainakin yksi pelaajasopimus on vielä tulossa.

Bisons aikoo lähteä VTB-liigaan menestymään.

– Haluamme kilpailla liigassa emmekä pelkästään osallistua. Mielestäni meidän tuloksemme Eurocupissa osoittavat, että pystymme pelaamaan tällä tasolla. Meillä on vuosi enemmän kokemusta, sillä suurin osa viime kauden rungosta pysyi samana, joten totta kai odotamme hyviä tuloksia ensimmäiseltä kaudeltamme.

– Luulen, että olemme vaikea joukkue kelle tahansa Helsingissä. Toivomme, että hienot fanimme ovat meille kuudes pelaaja ja auttavat meidät voittoon kotona – huippujoukkueitakin vastaan. Olemme joukkue isolla J:llä ja pelaamme toisillemme, mutta kannattajamme ovat meidän suurin voimamme. Ilman suurta fanipohjaa, joka alkoi Loimaalta ja on nyt levinnyt ympäri maata, emme olisi mitään.

Lue Reposen haastattelu kokonaisuudessaan VTB-liigan sivuilta.