Susijengi pelasi viimeiset valmistavat maaottelunsa ennen Espanjan MM-kisoja viime viikonloppuna Strasbourgissa Australiaa ja Ranskaa vastaan. Nyt Susijengi keskittyy parin päivän ajan hiomaan pelillisiä yksityiskohtia, jonka jälkeen vuorossa on maratonhenkinen alkusarja Bilbaossa, jossa – Teemu Rannikon sanoin – kaikki on mahdollista.

Strasbourgin turnauksessa Susijengi pelasi kaksi hyvin erilaista ottelua: täyden mahalaskun Australiaa vastaan sekä lähes nappisuorituksen Ranskaa vastaan, jonka hallitseva Euroopan mestari käänsi kuitenkin viimeisellä pariminuuttisella voitokseen.

Vaikka MM-kenraalin saldo oli tappiollinen, Susijengin veteraanikaartin avainhahmo Rannikko katsoo eteenpäin luottavaisin mielin.

– Australia-peli oli kesän huonoin suoritus, ja ihan hyvä, että se tuli tässä vaiheessa. Ranskaa vastaan pelasimme sellaista peliä kuin haluamme pelata, vaikka voitto meidän käsistämme lipsahtikin, Rannikko arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

Rannikko viittaus kohdistuu Ranska-pelin loppuhetkiin. Susijengi piti Euroopan mestaria naruissa vielä neljä minuuttia ennen loppua kymmenen pisteen johdollaan, jonka jälkeen Ranska vei kokemuksellaan voiton.

– Me saimme Ranskaa vastaan puolustuksessa niitä stoppeja, mitä halusimmekin, ja heitto kulkemaan toisesta neljänneksestä alkaen, Teemu pohtii.

– Me tiedämme, että onnistuaksemme meidän tarvitsee saada puolustus toimimaan ja heitto uppoamaan. Australiaa vastaan heitimme ensimmäisellä puoliajalla kolmoset 1/18, ja se vei energiaa toisesta päästä. Ihan täydellistä hurmosta ei voi koskaan 40 minuuttia pelata, mutta mitä keskittyneemmin me pelaamme ja mitä pidempään vire säilyy, sitä suuremmat mahdollisuudet meillä on voittaa, ”Taikuri” muistuttaa.