Gerald Lee junioria odottaa lauantaina hikinen iltapuhde, kun hän pääsee painimaan USA:n isojen miesten kanssa. ”Junnu” odottaa mielenkiinnolla tulevaa huippukamppailua.

Pitkä odotus päättyy lauantaina, kun pallo lentää ilmaan Barakaldon Bizkaia Areenalla. Lee myöntää, että sitä hetkeä on ehditty jo tovi odottaa.

– Helmikuusta asti, kun kuulimme pääsevämme kisoihin, tätä on odotettu. Kyllä jengi on aika innoissaan tästä asiasta, Lee valottaa joukkueen tunnelmia SuomiKoris-sivustolle.

Suomi saa heti avausottelussa vastaansa suurimman ennakkosuosikki USA:n. Monien mielestä Suomi saa hyvän aloituksen, sillä se saa suurimmat höyryt puhallettua koneesta ottelussa, jossa siltä ei odoteta mitään. Leen mukaan ottelujärjestyksellä ei ole kuitenkaan väliä.

– Minusta tuntuu, että meillä on sen verran kokeneempi joukkue, että vaikka peli olisi ollut viimeisenä, niin osaisimme pelata yhden matsin kerrallaan ja keskittyä niihin peleihin mitä on.

Lee saa kovan haasteen ottelussa, kun hän joutuu paimentamaan hurjassa vireessä harjoituspeleissä ollutta Anthony Davisia.

– Davis on varmasti yksi parhaimmista senttereistä tällä hetkellä – ellei jopa paras. Tosi taitava ja atleettinen kaveri. Hän blokkaa, ottaa levypalloa ja heittää keskimatkalta eli tekee kaikkea. Tulee mielenkiintoista nähdä miten häntä vastaan pärjää.

Leellä on kuitenkin niksit hänen pysäyttämiseksi.

– Kyllä siihen pitää samalla tavalla lähteä kuin mihin tahansa muuhunkin matsiin. Ei hän mikään Jumala ole. Täytyy vain yrittää pelata kovaa häntä vastaan ja päästä vähän hänen päänsä sisälle pelin aikana, Lee heittää.

Suomen ja USA:n ottelu alkaa lauantaina kello 22.30.

Salttu Forsström