Kun Suomen MM-lohko arvottiin, ilmoitti Sasu Salin pimentävänsä NBA:n viime kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Kevin Durantin. Hänen jäätyä pois joukkueesta James Harden saa tuta Susijengin energiapakkauksen puolustustaidot.

USA vilisee supertähtiä, mutta Salin ei heitä hätkähdä.

– Muutaman kaverin olen jo nähnyt ja kyllä he ihan ihmisiltä näyttivät, Salin heittää SuomiKoris-sivustolle.

Pelitaitojensa lisäksi Harden tunnetaan erityisesti muhevasta parrastaan.

– Minä voin kadota sinne sen partaan hetkeksi. Voisin lainata siltä sitä vähän itsellenikin. Luulen tosin, että sieltä saattaisi tulla aika kovaa nyrkkiä takaisin, jos siihen koskisi, naureskelee Salin.

USA surffasi läpi harjoitusottelunsa, kun se voitti kaikki ottelunsa selvänumeroisesti. Salin uskoo, että joukkue tulee piskuista Suomea vastaan ylimielisesti.

– Toivottavasti. Se on kuitenkin heidän ensimmäinen pelinsä ja ehkä he tulevat siihen vielä vähän sipsutellen. Meillä saattaa olla siinä pieni iskun paikka, jos omat heitot sattuisivat uppoamaan hyvin.

Suomi sai MM-kisapaikkansa villillä kortilla. Monet ihmettelivät ja kritisoivat Suomen kisapaikkaa, mutta Salin aikoo näyttää epäilijöille pitkää nenää.

– Totta kai. Olemme täällä sen takia, että tulimme voittamaan pelejä. Sitä kautta pystymme näyttämään, ettei se ollut pelkästään rahalla ansaittu paikka.

Salttu Forsström