Suomen tuhannet kannattajat loivat ainutlaatuisen tunnelman Bizkaia Areenaan, kun Suomi kohtasi lauantaina USA:n. Uskomaton kannustus ei jäänyt huomaamatta myöskään pelaajilta.

Teemu Rannikko hehkutti Suomen kannattajia.

– Joukkue oli 50 pistettä tappiolla silti he kannustivat samalla tavalla koko ajan. En tiedä onko tuollaista missään muualla maailmassa. Toivottavasti saamme palkittua heidät huomenna, Rannikko viittasi jo tulevaan Ukraina-otteluun.

USA osoitti kovuutensa ja tuli otteluun ammattimaisella ja kovalla asenteella. Se oli aggressiivinen ja höllännyt jalkaa kaasulta missään vaiheessa.

– Heillä on 12 maailman huippupelaajaa eivätkä he löysää missään vaiheessa. Heillä kaikilla on kova näytönhalu ja hakea sitä pelituntumaa. Olihan se sellaista mitä kuvittelimmekin. He tulivat 40 minuuttia täysillä päälle. Välillä pystyimme ottamaan vastaan, mutta suurimmaksi osaksi emme, Rannikko pohti USA-ottelua.

Suomella on mahdollisuus kuitata tappio heti sunnuntaina, kun se kohtaa tärkeässä ottelussa Ukrainan.

– Ukraina pelasi viime EM-kisat paremmin kuin me ja aloittivat nyt voitolla. He pelasivat erittäin hyviä treenimatseja. Se on isokokoinen joukkue ja peli pyörii aika paljon heidän jenkkitakamiehensä (Pooh Jeter) ympärillä. Meidän pitää saada siihen kova painostus ja saada heitot sisään. Aloitimme USA:ta vastaan kolmoset 0/15, niin vaikeaahan se meidän pelityylillä on, Rannikko muistutti.

Salttu Forsström