Suomi nappasi historiallisen voiton MM-tasolla, kun Ukraina kaatui komean esityksen jälkeen sunnuntaina Barakaldon Bizkaia Areenalla. Kapteeni Hanno Möttölä myöntää voiton tuoneen joukkueeseen lisää rentoutta.

Susijengi vietti maanantaina välipäivää peleistä ja Möttölä tunnustaa tappion voineen tuoda joukkueeseen hieman negatiivisemman ilmapiirin.

– Totta kai siinä olisi voinut kupla nopeasti pamahtaa. Tässä välipäivänä olisi ollut pitkiä ilmeitä, vähemmän hymyilyä ja kireämpi tunnelma, mutta totta kai mennään seuraavaan otteluun.

Susijengin pelaajat ovat usein korostaneet olevansa yhtenäinen perhe. Möttölän mukaan rento fiilis kuuluu olennaisena osana joukkueeseen.

– Olemme vähän epänormaali urheilujoukkue. Meidän pitää olla rentoja ja naureskella. Se on se meidän tyyli päivästä toiseen. Pitää olla hyvä fiilis. Voimme vitsailla vielä alkuverryttelyssäkin ja muuta, valottaa Möttölä SuomiKoris-sivustolle.

Kukaan ei odottanut Susijengin pystyvän haastamaan USA:ta voitosta ja Ukraina oli monien ennakkoarvioissa lohkon toiseksi kovin joukkue. Joukkueessa oli kuitenkin vankka usko, että Ukraina kaatuu ja edessä on tärkeä kamppailu Dominikaanista tasavaltaa vastaan.

– Sillä tavalla olimme asian suunnitelleet. Tämä on meille neljän ottelun alkulohko. Nyt on yksi ottelu takana ja kolme jäljellä. Tiedämme, että seuraava ottelu on taas aika monumenttaalisen iso. Dominikaaninen tasavalta otti sunnuntaina voiton, mutta voittamalla tiistaina olisimme aika pitkällä.

Salttu Forsström