Suomen sankareihin sunnuntain Ukraina-ottelussa Shawn Huff ei lähtenyt liihottelemaan ilmaan, kun Susijengi kaatoi upeasti viime vuoden EM-kutosen. Huffin mukaan edellispäivän rökäletappio USA:ta vastaan ei juuri enää painanut mielessä.

Suomen MM-avaus oli vaikea, kun se kohtasi USA:n ja hävisi ottelun lähes 60 pisteellä. Huffin mukaan katseet siirrettiin tappion jälkeen kuitenkin heti tulevaan tärkeään Ukraina-kamppailuun.

– Emme voineet tehdä sille ottelulle enää mitään. Sen jälkeen piti alkaa valmistautua tähän otteluun ja pistää jokainen pelaaja kuntoon. Ei voi ajatella niin, että yksi huono tappio pilaisi tämän päivän peliä. Se on sellainen asia, joka tulee kokemuksella ja hyvin johdetulla ryhmällä esille. Nyt tuli voitto, mutta emme saa jäädä juhlia tätä, vaan meillä on lisää otteluita edessä ja meidän täytyy keskittyä niihin. Meillä on kaikkein tärkein ottelu seuraavaksi, Huff luotasi jo kohti tiistain Dominikaanisen tasavallan ottelua.

Huff kantoi Suomen joukkuetta ensimmäisellä puoliajalla ja esiintyi väkevästi koko ottelun ajan viimeistellen 23 pistettä ja ottaen kahdeksan levypalloa. Oman vahvan pelisuorituksensa sijaan Huff kiinnitti huomionsa jälleen kerran hienoihin faneihin.

– Tämä oli yksi parhaimmista ilmapiireistä. Täytyy vain kiittää meidän faneja. He antavat niin paljon energiaa ja se on uskomaton fiilis alkulämmittelystä asti pelata tuolla. Se on aivan mahtavaa, Huff hehkutti.

Ottelu oli todellinen runien peli, sillä kummatkin joukkueet rakentelivat pitkiä pisteputkia. USA-ottelun jälkeen Susijengi tuli peliin sisukkaammin ja korjasi lopulta potin.

– Oli enemmän sellainen fiilis, että tänään pitää hoitaa. Ukraina on kova jengi, mutta on pakko painaa kaasua ja jossain vaiheessa he katkeavat. Saimme siihen hyvän eron, mutta sen jälkeen lipsuimme vähän. Loppujen lopuksi saimme voiton ja se on tärkeintä.

Salttu Forsström