Suomen koripallomaajoukkueen taival MM-kisoissa päättyi alkulohkovaiheeseen kitkerien tapahtumien jälkeen. Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovin mukaan MM-kisoista on pystyttävä ammentamaan oppia jatkoa ajatellen, että joukkue on entistä vahvempi ensi kesän EM-kisoissa.

Susijengin saldoksi MM-kisoista jäi yksi voitto ja neljä tappiota. Vaikka Suomen taival päättyi alkulohkoon, näytti Susijengi kuuluvansa MM-areenoille.

– Ensimmäinen asia mikä jäi mieleen oli, että osoitimme olevamme oikeassa paikassa. Pystyimme taistelemaan otteluissa voitoista. Ukraina-voitto oli meille iso juttu USA-tappion jälkeen ja sen jälkeen pystyimme myös muissa otteluissa taistelemaan tasapäisesti voitoista, Tuovi kertaa MM-kisojen antia SuomiKoris-sivustolle.

Erityisesti niukat tappiot Dominikaaniselle tasavallalle, Turkille ja Uudelle-Seelannille jättivät Suomen osalta paljon jossiteltavaa. Tuovi korostaa, että tappiot pitää käsitellä ja katse siirtää eteenpäin.

– Tappioista pitää vain päästä yli ja jälkipyykkiä käydään niin kuin kuuluukin käydä. Silloin kun voitetaan, niin jossittelu menee toiseen suuntaan. Viime vuonna, jos Venäjä ei olisi rikkonut, niin olisimmeko voittaneet? Ne menevät aina molempiin suuntiin, Tuovi muistuttaa.

MM-kisat tarjosivat Susijengille arvokasta oppia myös ensi vuoden EM-kisoja ajatellen joihin Suomi jälleen osallistuu.

– Näistä pitää pystyä oppimaan, muuten ei tapahdu kehitystä. Sekä hyvistä että huonoista asioista on otettava oppia. Pelaajien pitää oppia ja jalostaa asioita eteenpäin ja samalla tavalla myös valmentajien on pystyttävä analysoimaan asiat ja sitä kautta kehityttävä, täsmentää Tuovi.

Salttu Forsström