Tapiolan Honka pelasi torstaina pre-seasonin ainoan kotiottelunsa, kun Tapiolan urheiluhallille vieraaksi saapui yksi Korisliigan ennakkosuosikeista, Kouvolan Kouvot. Kouvot oli ottelussa lopulta vahvempi 100-82-numeroin.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun vajaamiehisinä. Hongalta puuttuivat loukkaantumisten vuoksi Ronnie Clark, Ike Udanoh, Anton Odabasi, Tero Laitinen, Ville Puotila ja Henri Niemistö. Kouvoilta lepovuorossa olivat Ville Kaunisto, Jonathan Jones ja Jason Conley.

Ottelu alkoi tasaisena ja vielä toisen neljänneksen puolivälissä Honka johti 40-35. Kouvot vei toisen neljänneksen jälkimmäisen puoliskon kuitenkin lukemin 3-19 ja lähti koppiin 43-54 johtoasemassa. Honka sinnitteli pelissä mukana vielä kolmannen neljänneksen alussa, mutta sen jälkeen Kouvot kasvatti johtoaan vähitellen 20 pisteen tuntumaan ja korjasi voiton lopulta lukemin 100-82.

– Muutamista pikkuvaivoista huolimatta saimme molemmille joukkueille kehittävän tapahtuman. Ronnien ja Iken poissaolot mahdollistivat tärkeän kokemuksen hankinnan Korisliigan pelirytmistä nuorille pelaajillemme. Ottelu toteutti tavoitteemme: pääsimme lähemmäksi pelikuntoa ja -tuntumaa sekä saimme toistoja kahdesta meille elintärkeästä kokonaisuudesta – puolustukseen paluusta ja palloskriinipuolustuksesta, Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo kommentoi harjoitusottelua Hongan sivuilla.

Hongan paras pistemies oli Emmanuel ”Manny” Ubilla, joka teki 25 pistettä ja jakoi 7 syöttöä. Nuoresta kaartista Valtter Kortelainen (9/3) ja 1997-syntynyt Juho Gummerus (7/1) väläyttelivät. Kouvojen ilotulitusta johti Ilari Seppälä (22/4/7 syöttöä), joka sai tukea joukkueen nuorilta lupauksilta Tuomas Hirvoselta (14/8/5 syöttöä) ja Alexander Madsenilta (18/5).