Tapiolan Honka lähti perjantaina ennakkoluulottomasti haastamaan sarjakärki KTP-Basketia Kotkaan. Nuoren Hongan ennakkoluuloton ja aktiivinen peli tuotti toivotun lopputuloksen, kun vihreäpaidat hakivat jännittävien vaiheiden jälkeen 74-73 vierasvoiton.

Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo oli luonnollisesti riemuissaan joukkueensa pelistä.

– Ottelu sujui pitkälti käsikirjoituksen mukaan. Tiesimme Kotkan tulevan voimalla levypalloihin, jota vastaan pyrkimyksemme oli juosta mahdollisimman paljon ja tällä tavalla rankaista heitä siitä. Puolella kentällä pystyimme tekemään oikeita valintoja KTP:n vaihtelevia miespuolustuksia vastaan. Olen todella tyytyväinen pelaajien kykyyn löytää oikeat pelaajat oikeilla syötöillä oikeaan aikaan, Iisalo kertoi tyytyväisenä Hongan sivuilla.

Hongan paras oli toisella puoliajalla pelin haltuun ottanut Emmanuel Ubilla (13/8/5 syöttöä). Ike Udanoh (17/11) teki jälleen tupla-tuplan ja Okko Järvi (10/5) tukun tärkeitä koreja. Villematti Kopio puolusti hienosti KTP:n tehopelaaja Brandon Jeffersonia ja heitti siinä sivussa 14 pistettä. Kotkalaisten parhaimmistoa olivat sentteri Kenneth Simms (16/8), laituri Lamonte Ulmer (14/14) sekä kokenut Timi Heinonen (15/10).

– Puolustuspäässä pelaajien suoritus oli erinomainen. Saimme hidastettua Kotkan syömähampaita riittävästi. Tehtävä, jossa varsinkin Villematti Kopio kunnostautui Brandon Jeffersonin päällystakkina. Alkukausi on osoittanut, että Viltsun kesän hurja duunimäärä on maksamassa itseään takaisin. Puolustuspäässä kehittyminen on ollut valtavaa ja hyökkäyspelaaminen on ollut erittäin tasapainoista. Kaikkiaan on hieno nähdä työnteon ja sitoutumisen kannattavan näinkin lyhyellä aikajänteellä, Iisalo kehui erinomaisen alkukauden pelannutta takamiestä.