Salohallissa nähtiin perjantai-iltana mielenkiintoinen vääntö, jossa puhtaan kotitilin Vilpas sai vastaansa ilman vierasvoittoja sarjan aloittaneen Kouvolan Kouvot. Vilppaan tilanne synkistyi jo päivällä, kun kävi selväksi takamies Darren Duncanin poisjäänti nilkkavamman takia. Vaiherikkaan pelin voittajaksi nousi Kouvot, joka viimeisten 12 minuutin aikana säilytti tasonsa kotijoukkueen hyytyessä huonoihin ratkaisuihin. Loppunumerot Kouvoille 77-62 (31-33). Illan tähti oli Kouvojen Ilari Seppälä 28 pisteellään.

Molemmin puolin nähtiin isoja runeja ja yleisöllä (915) riitti taatusti ihmeteltävää. Vilpas ei antanut Darren Duncan poissaolon häiritä, vaan löi William Walkerin johdolla Kouvoille luun kurkkuun 10-0 salama-alullaan.

– Meikäläinen alkaa olla melkoinen ennustaja. Kun kuulimme Duncanin poissaolosta, sanoin staffille, että Vilpas tulee johtamaan alussa 10-0 ja sitten mennään aikalisälle. Päätin, että kun pojat kaivoivat itse kuoppansa, saavat sieltä itse noustakin ja jätin aikalisän käyttämättä. Hyvin he vastasivat huutoon, luonnehti Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen katastrofaalista alkua, Vilppaan sivujen mukaan.

Kouvot nousi toisen jakson alussa Ville Kauniston esimerkillä 0-13 runilla 17-20 johtoon, mutta vain hetkeksi. Vilpas kuittasi sen omalla runillaan (10-0) seitsemän pisteen johdoksi (27-20) ja tällä kertaa työn sankariksi nousi Juan Pattillo. Loppuminuuteilla Ilari Seppälä aloitti oman shownsa upottaen kolmesti kaaren takaa ja nosti joukkueensa kahden pisteen päähän puoliajalle mentäessä, numeroissa 33-31. Vilppaalle kirjattiin seitsemän riistoa, Kouvoille 10 menetystä. Kolmatta neljännestä mentiin tasatahdissa aivan viime minuutille saakka (49-49), jolloin Vilppaan taivas pimeni. Minuutissa Jason Conleyltä kolmonen, sitten kolme vapaaheittoa pussin pohjalle ja lopuksi Alexander Madsenin viime sekunnin nosto. Ne kasvattivat vierasjohdon kahdeksaan (49-57) ja Vilppaan selkärangan napsahdus oli käsin kosketeltavissa.

– Otimme hölmöjä ratkaisuja hyökkäyspäässä ja Kouvot iski nopeasti toiseen päähän. Musta hetki meille, harmitteli Mikko Tupamäki 0-8 minuuttia.

Päätösjaksolla Vilpas kävi vielä neljän pisteen päässä, mutta väsymys näkyi kentällä pahemmin ja pahemmin. 33. minuutilla ero kasvoi 10 pisteeseen ja sen jälkeen Seppälä ja Conley hoitelivat homman tyylillä kotiin. 17 pisteen vierasvoitto päätti Vilppaan puhtaan kotisaldon tältä kaudelta.

– Kouvot on inhottava joukkue. Se on isokokoinen ja äärimmäisen vaarallinen kaaren takana. Tarkoituksena oli pitää peli rumana eli järjestää todellinen ”dogfight” ilman turhia hienouksia. Emme ole olleet vielä tarpeeksi yhdessä ja paketin kasaaminen vaatii vielä paljon työtä etenkin ison pelaajan kanssa, myönsi Tupamäki.

Ilari Seppälä on ennenkin ollut paha kanto kaskessa Vilppaalle, mutta näin hyvää Seppälää ei ole nähty.

– Ilari on mennyt puolustuksessa ja pelinjohtamisessa hirveästi eteenpäin. Viimeksi kun kehuin poikaa hyvän pelin jälkeen, hän pelasi surkeasti Joensuussa. Parempi olla liikaa hehkuttamatta, totesi Lehtonen nuoresta timantistaan.