Bisons on saanut nauttia harvinaisesta viikon ottelutauosta kitkerän Lahti-tappion jälkeen. Tauko loppuu ryminällä, sillä Bisons pelaa loppuviikosta peräti kolme Korisliigan vierasottelua. Torstaina vastaan asettuu KTP, perjantaina Kataja ja sunnuntaina loimaalaisia kestitsee sarjanousija Seagulls. Erityisen suuren haasteen asettaa KTP:n ja Katajan kohtaaminen perättäisinä päivinä.

Greg Gibson on tietoinen haastavasta asetelmasta ja on siitä hyvillään.

– Kaksi erittäin hyvää koripallojoukkuetta vieraskentällä on aina jo itsessään haaste. Kova homma, mutta pidän siitä. Varsinkin näin alkukaudesta, tämä haaste on meille hyvä mittari testata, missä olemme tällä hetkellä, Gibson toteaa Bisonsin sivuilla.

KTP-Basket johtaa sarjaa tällä hetkellä. Se on ehtinyt tahkomaan jo seitsemän ottelua ja kerännyt 10 sarjapistettä. Viimeisimmän voittonsa se kampesi perjantaina Katajasta kahden jatkoajan jälkeen (97–95).

Kotkan joukkue on läpikäynyt muutoksia edelliskauteen, mutta runko on pysynyt ennallaan. Kotkalaisten kapteenina on edelleen Michael Pounds. Hänen lisäkseen takakentällä jatkavat Joonas Lehtoranta, Miki Kuusisto ja Joonas Pentti. Myös suomalaiset laiturit ovat tuttuja. Timo Heinonen, Jukka Matinen, Aleksi Akpaso ja Otto Kilpeläinen tekivät jatkopaperit kotkalaisseuraan. Matinen on valitettavasti edelleen loukkaantuneena, eikä pelaa torstain matsissa.

– Jefferson on dynaaminen pelinrakentaja. Hänellä on ollut isoja, 30 pisteen pelejä jo tällä kaudella. Hänen kanssaan Antolla, Roopella ja Aaronilla, jos päätämme peluuttaa häntä, on tekemistä, Gibson miettii.

Kotkan jenkkilaituri on tuttu, mutta ei KTP:n univormusta. LaMonte Ulmer palasi Suomeen yhden Romaniassa vietetyn vuoden jälkeen. Biisonifanit muistanevat Ulmerin parhaiten Pyrinnön riveistä kaudella 2012–2013. Yksi Bisonsin suurimmista haasteista on juuri Ulmerin pimentäminen. Hän johtaa KTP:n piste- ja levypallotilastoa (19,6 pistettä per peli, 10,3 levyä per peli).

– Ulmerin tunnemme jo muutaman vuoden takaa. Hän on liigan parhaita levypallopelaajia.

Kotkan sentteriosastolta löytyy kaksi tasokasta isoa miestä. Samuli Vanttaja (210 cm/ 105 kg) on tuttu jo viime kaudelta, mutta yhdysvaltalainen Kenneth Simms (206 cm/111 kg) on uusi kasvo. Simms on onnistunut varsin mainiosti korinaluspelaamisessa alkukaudella (17,9 pistettä/peli, 7,3 levyä/peli). Varsinkin hyökkäyslevypalloissa hän on ollut aktiivinen (4,6/ottelu).

– Simms on jälleen yksi erinomainen levypallopelaaja.

Kaiken kaikkiaan Gibson pitää KTP:n rosteria laadukkaana.

– Kotka on erittäin hyvä joukkue. Heidän suomalaiset pelaajat täydentävät hyvin amerikkalaisia.

Vaikka vastustajan analysoiminen on tärkeää, Gibsonin mukaan tällä hetkellä Bisonsin kannalta oleellista on keskittyä oman pelaamisen kehittämiseen.

– KTP on hieman kuten me – match upit sopivat yhteen. Tällä hetkellä huolehdin enemmän omasta joukkueestamme kuin vastustajistamme enkä tarkoita tätä epäkunnioittavasti KTP:tä tai Katajaa kohtaan. Pystymmekö saamaan levypalloja, on ollut kysymyksenä jo pidempään. Pystymmekö kontrolloimaan tempoa? Pystymmekö toteuttamaan puolenkentän hyökkäystä, missä emme ole onnistuneet viime aikoina? Puolustuksessa tärkeintä on, että onnistummeko pick and roll -puolustamisessa. Perus- mutta isoja asioita.