Matka Lapualle ei tuonut sarjapisteitä Kouvolaan. Kobrat voitti perjantai-illan ottelun selkeästi lukemin 93 – 76 (43 – 36).

Lapua ei ole koskaan ollut helppo paikka Kouvoille eikä se ollut tälläkään kertaa. Kobrat oli selvästi parempi ja pelasi hyvin joukkueena. Kouvojen hyökkäys ei toiminut missään vaiheessa kunnolla. Kobrien Paul Carter (32/16) oli liian vahva Kouvojen puolustukselle eikä Kouvojen puolustus pystynyt estämään Carterin vahvoja koreja.

– Ennen peliä todettiin, että Kobrat pelaa aina kotona hyvin. Tänne on pitkä matka ja otteluun pitää valmistautua hyvin ja olla valmiina. Meidän peli pyörii paljon palloscreenien kautta ja kun pelin alkuun tehtiin niistä huonoja ratkaisuja, niin aloimme puskea sekä pakottamaan asioita. Puolustuksessa emme saaneet puolustettua Kobrien Carteria ja hän pääsi tekemään joko layuppeja tai midrange-hyppyheittoja. Kobrat oli tänään parempi joukkue, oli Kouvojen Ilari Seppälän (12/6 syöttöä) näkemys ottelun kulusta Kouvojen sivujen mukaan.

Ottelun alku oli kuin toisinto viikon takaisesta ottelusta Salossa. Kobrat otti kolmen ensimmäisen minuutin aikana 9 – 0 johdon. Kouvot teki huonoja ratkaisuja ja menetyksiä tuli liikaa. Ensimmäisellä jaksolla Kobrat johti parhaimmillaan 21 pisteellä (28-7). Alexander Madsenin (6/1) kahdella kolmosella eroa saatiin kuitenkin kavennettua ja ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 30-15.

– Kobrat oli hyvin valmistautunut kuten mekin. Intensiteetissä oli hirveän suuri ero ensimmäisen viiden minuutin aikana ja mielestäni hävisimme tämän pelin heti ottelun alussa. Lapualaisia oli erittäin vaikea pysäyttää alun jälkeen, kommentoi Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen ottelun alkua.

Ottelun ykkösnimi oli Carter, joka aiheutti harmaita hiuksia Kouvoille.

– Carter on juuri inhottavin mahdollinen pelaaja meidän puolustustavalle. Tämä peli antoi meille selkeän näytön siitä, että mitä meidän pitää korjata. Meidän pitää harjoitella puolustukseen eri variaatioita. Jos jollakin oli mielessä, että tästä tulee helppo peli meille, niin väärässä oli. Minun aikanani Lapualla ei ole koskaan ollut helppoja pelejä, kertoi Lehtonen lehdistötilaisuudessa.