Viime kaudella Petteri Koposen Himki kulki voitosta voittoon sekä VTB-liigassa että Eurocupissa. Se teki molemmissa sarjoissa voittoennätykset, mutta siitä huolimatta kauden päätteeksi käteen jäi pelkkä luu. Tällä kaudella joukkue on ehtinyt jo maistaa tappion karvasta kalkkia pariin otteeseen.

Himki on hävinnyt Eurocupissa kahdesti tällä kaudella ja VTB-liigassa kertaalleen. Koposen mukaan tappiot pakottavat analysoimaan omaa pelaamista paljon enemmän.

– On ihan hyvä, että välillä on tullut turpaan ja se kehittää meitä. Meidän tavoitteet ovat korkealla ja viime vuonna menimme voitosta voittoon, mutta emme saavuttaneet mitään, Koponen pohtii SuomiKoris-sivustolle.

– Seurassa tappiot otetaan aina isosti eikä pidäkään olla tyytyväinen. Niihin pitää reagoida ja löytää syyt ja ratkaisut. Viime vuonna emme ehkä nähneet niitä heikkouksia.

Koponen myöntää, että joukkueella on paljon parannettavaa pelillisesti.

– Emme ole pelanneet niin korkealla tasolla kuin pystymme, mutta toivottavasti palaset loksahtavat kohdilleen. Paljon on vielä parantamisen varaa ja meidän pitää löytää erityisesti tasaisuutta, Koponen analysoi joukkueen peliä.

Keskiviikkona Himki kohtaa kotonaan Eurocupissa Olimpija Ljubljanan. Joukkueet ovat tasapisteissä lohkon kakkosena kolmella voitolla ja kahdella tappiolla. Lohkon kärkipaikalla on turkkilainen Besiktas, joka on kuudesta ottelusta hävinnyt yhden.

– Olemme hävinneet pari peliä, mutta meillä on ollut paljon vieraspelejä. Meillä on yksi ottelu vieraissa ja kolme kotona ja kaikki on omissa käsissä. Hävisimme Besiktasille kolmella pisteellä, mutta pystymme kääntämään sen eduksi vielä kotona. Lohkon kärkipaikka on tavoitteenamme ja tiedostamme, ettei se ole helppoa. Meidän pitää parantaa vielä paljon, korostaa Koponen.

Salttu Forsström