Tampereen Pyrinnön ottelut jatkuvat Baltian liigan merkeissä. Joukkue matkusti maanantaina Latviaan, jossa se kohtaa tiistaina Jurmalan ja keskiviikkona Baronsin.

Pyrintö on ehtinyt pelata kuusi Baltian liigan ottelua napaten niistä kaksi voittoa. Tappiot joukkue on kärsinyt sekä kotona että vieraissa virolaiselle Kalev/Cramolle ja liettualaiselle Pieno Zvaigzdesille. Sijoitus BBL:n A-lohkossa on tällä hetkellä kolmas, mutta Pyrinnöllä on kaksi ottelua enemmän pelattuna, kuin esimerkiksi sijoilla neljä ja viisi majailevilla Baronsilla ja Pärnulla.

Latvian kiertueella Pyrintö saa ensimmäisenä vastaansa Jurmalan, jonka voittotili Baltian liigassa on yhä avaamatta. Jurmala on ehtinyt pelata viisi ottelua, jotka se on hävinnyt keskimäärin 18 pisteen erolla. Pyrinnön ja Jurmalan ensimmäinen kohtaaminen Pyynikillä päättyi Pyrinnön 79-69 kotivoittoon.

Kaksi ottelua Pyrintöä vähemmän pelannut Barons/LDz on kerännyt Pyrinnön tavoin voitot Jurmalasta (75-90) sekä KK Pärnusta (81-78). Barons ja Pyrintö kohtaavat toisensa keskiviikkona ensimmäistä kertaa historian saatossa.

Latvian pääsarjassa Barons pitää sarjataulukossa vakuuttavasti toista sijaa (7-2) ja myös Jurmala on esiintynyt kotimaansa sarjassa vahvasti löytyen neljänneltä sijalta (6-3).

– Haastava tilanne, emme pelaa tällä hetkellä järin hyvin, mutta ei saa jäädä murehtimaan menneitä. Nyt meillä on 1,5 harjoituspäivää pelien välissä, joten meillä on mahdollisuus löytää hieman paremmin samalle sivulle. Suurin haaste on luonnollisesti hyvän peli-ilmeen löytäminen. Puhumme nyt ennen tulevia vastustajia vähemmän vastustajista ja enemmän omasta tekemisestä.

Barons on meille uusi tuttavuus ja siitä ei vielä ole mitään käsitystä. Jurmala on perinteinen baltialainen joukkue, joka liikuttaa hyvin palloa, pelaajien henkilökohtainen taktiikka on hallussa ja joka pelaa erittäin kovaa, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola kuvailee tulevia vastuksia tamperelaisten sivuilla.