Korisliigassa pelataan perjantaina yksi ottelua ja lauantaina ohjelmassa on kolme kamppailua.

Viikonloppu käynnistyy Salosta, jossa Vilpas saa vastaansa KTP:n. Lauantaina Seagulls haastaa vieraskentällä vähiten tappioita kokeneen Karhun. Lapualla sen sijaan Kobrat isännöi Namika Lahtea.

Namika Lahti joutuu lähtemään otteluun ilman alkukauden parasta pistemiestään Cameron Bennermania. Päävalmentaja Ilkka Palviaisen mukaan joukkue on kuitenkin valmis Lapuan matkalle.

– Runkokokoonpanosta puuttuu Bennerman, mutta joukkueessa on ollut aistittavissa vahva revanssihenki koko viikon ajan. Kaikilla on yhteinen halu näyttää, ettemme ole niin huonoja kuin edellisottelussa ja Lapua voitti meidät kotona kauden avausottelussa jatkoajalla, Palviainen palaa edelliskierroksen Kouvot-otteluun sekä kauden avaukseen.

Lapuan ykkösmies on tällä kaudella ollut Paul Carter, joka on pussittanut keskimäärin 21,5 pistettä ottelua kohden ja johtaa myös Korisliigan levypallo- ja tehokkuustilastoja.

– Hän on aivan varmasti meidän erityistarkkailussa. Hän on monille hankala match-up. Hän on monipuolinen ja yllättävä pelaaja, mutta hän ei saa yllättää meitä, vaan meidän pitää olla valmiina, koristaa Palviainen SuomiKoris-sivustolle.

Bennermanin puuttuessa Palviainen joutuu hieman muokkaamaan peliään, muttei näe sitä huonona asiana.

– Pisteiden valossa Bennerman on ollut meille tärkeä pelaaja ja nyt peräänkuulutetaan muilta ratkaisuja ja korintekovoimaa.

– Meidän pelissä varmasti pallonhallintamäärät kasvavat nyt hieman ja yritämme pitää varmasti enemmän vauhtia. Jollain osa-alueella saattaa tulla parannuksiakin, esimerkiksi saamme nyt isompia viisikoita kentälle ja puolustuspäähän saamme erilaisia viisikoita, Palviainen pohtii.

Salttu Forsström