Karhu nousi Korisliigan kärkeen voittomalla kotiluolassa keskiviikkona Kouvot. Sarjakolmonen Kouvot oli pelissä mukana aina kolmannelle neljännekselle asti, mutta viimeisen kympin Karhu vei numeroin 28-7 ja koko ottelun 90–59 (42–28).

Karhusta Antti Kanervo ja Devonne Giles kokosivat 25 pisteen saaliin. Viisi muuta pelimiestä pääsi aivan 10 pisteen tuntumaan. Joukkueen parhaan levypallomiehen Greg Manganon ollessa poissa, Giles kokosi myös 13 levypallon saaliin. Karhu hävisi levypallot 35–43, mutta Kouvoille kirjattiin peräti 24 menetystä (Karhu 8 kpl), joka käänsi vaakakupin kotijoukkueelle. Kouvojen kolmoset upposivat vain 16 prosentin tarkkuudella, mutta Karhu kiskoi kaaren takaa heitot 41 prosentilla sukkaan. Kotijoukkue oli myös ilahduttavan tarkka vapareissa (89 %).

– Puolustus toimi nyt lähes 40 minuuttia. Kävimme eilen hieman enemmän läpi Kouvojen peliä omassa palaverissa, ja hienosti saimme läpikäytyjä asioita otettua peliin. Tämä kuitenkin lisääntyy, kun kevään pelit lähestyvät. Meille tuli vain kahdeksan menetystä, joista suurin osa askelista, joten vastustaja ei päässyt juoksemaan. Omien riistojen jälkeen pääsimme vauhtiin ja hyviä heittopaikkoja tuli runsaasti. Greg oli meidän parhaana levypallomiehenä sivussa, mutta saimme niitä kuitenkin riittävästi Gilesin johdolla, Kanervo kiitteli joukkuekavereitaan Karhun sivuilla.

Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa puolustuspelaamiseen.

– Nyt rupeaa pikkuisen näkymään se työ, jota olemme tehneet puolustuksen kanssa. Välillä hyökkääminen on kärsinyt puolustukseen panostamisesta, mutta toivottavasti homma lähtee nyt rullaamaan. Kolmannella jaksolla piti vähän viilata puolustusta, ettei Kouvot päässeet mukaan kolmosilla. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, ja mm. (Juho) Lehtoranta ja (Niko) Mattila ovat nostaneet omaa tasoaan, kun Mangano on ollut poissa. Edessä on nyt joulutauko, joten varmasti sekin toi lisäpotkua joukkueelle, Toiviainen päätti analyysin.