Tampereen Pyrintö katkaisi kolmen ottelun tappioputken kaatamalla Pyynikillä Lapuan Korikobrat 94-81 (51-37).

Pyrinnön voiton takuumiehinä häärivät 20 pistettä heittänyt Antero Lehto, 16 pistettä upottaneet Topias Palmi ja Tyrone Kent sekä 13 pisteen Will Harris. Pyrintö suuntaa nyt joulutauolle sarjataulukon neljänneltä sijalta (9-8) ja palaa tositoimiin tiistaina 30.12, kun Pyynikillä vastaan asettuu Salon Vilpas.

Ensimmäisen jakson 28-22 nimiinsä vienyt Pyrintö siirtyi puoliajalle mentäessä 51-37 karkumatkalle. Hyvin palloa liikuttanut kotijoukkue osui hyökkäyspäässä kaaren takaa 41-prosentin sihdillä ja johti ottelua parhaimmillaan jo 22 pisteellä. Kobrat veivät kuitenkin ottelun viimeiset minuutit 12-3 kaunistellen loppunumeroiksi 94-81.

– Tänään meillä oli teemana liikuttaa palloa mahdollisimman paljon hyökkäyksessä ja saimmekin muutamia hyviä syöttöketjuja, joista tapahtui poikkeuksetta jotain hyvää. Hyvän pallonliikkeen ansiosta saimme hyviä heittopaikkoja ja niiden ansiosta puolestaan meidän heittoprosentit olivat tänään erinomaisia.

– Puolustuksessa pyrimme olemaan aktiivisia ja ajoittain puolustimme ihan hyvin, mutta tällä hetkellä meille tulee kuitenkin paljon pieniä lapsuksia, joista tänäänkin vastustaja pääsi rokottamaan. Pelasimme tänään kuitenkin niin hyvin, että sillä irtosi voitto ja tästä on hyvä siirtyä joululomalle, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola pohti joukkueen sivuilla.