Bisons räjäytti lauantaina sellaisen pommin, että harva siihen uskoi. Loimaalaisjoukkue onnistui kampeamaan jatkoerän jälkeen voiton Krasnodarin suurseurasta Lokomotiv Kubanista VTB-liigan kotiottelussaan. Joulun sensaatiomaisin paketti kirjattiin historiaan loppulukemin 82–77.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Sergei Bazarevitsh ei ymmärrettävästi ollut hilpeällä tuulella. VTB-ensikertalainen oli juuri päihittänyt hänen NBA- ja Euroliiga-tasoisia pelaajia pursuilevan ryhmänsä.

– Hävettää. Bisons pelasi todella kovaa, peräänantamatonta koripalloa. Me olimme henkisesti jossain aivan muualla, Bazarevitsh valitteli Bisonsin sivujen mukaan.

– Teimme lopussa kaiken niin kuin pitääkin. Hankimme levypalloja ja puolustimme kovaa. Olen niin iloinen joukkueemme puolesta, Greg Gibson iloitsi.

– Tämä on ehkä paras joululahja, mitä olen koskaan saanut. Voitto Lokomotivista on mahdollisesti suomalaisen koripallohistorian kovin juttu tähän asti, hän päätti.

Myös pelaajisto oli onnensa kukkuloilla ottelun tomun laskeuduttua.

– Olen ylpeä joukkueestamme. Tapa, miten taistelimme takaisin peliin mukaan, oli upea. Pelasimme joukkueena, mikä on kaikkein paras energiaboosti, Tuukka Kotti (10/10/3/1r/2t) hehkutti.

– Meillä on ollut paljon VTB-pelejä, jotka ovat lipsuneet käsistämme loppuhetkillä. Mielestäni se on tehnyt meidät vahvemmaksi. Nyt pelien lopuissa olemme valmiina ja se näkyi tänään. Yleensä, jos mennään Lokomotivin kanssa jatkoajalle, se ei pääty hyvin, Travis Nelson intoili.

-Puolustus, josta valmentaja on paasannut koko kauden, ratkaisi ottelun. Olen hiton iloinen. Vieläpä juuri ennen joulutaukoa – en olisi osannut toivoa parempaa lahjaa, hän jatkoi.

Nyt Biisonit pääsevät ansaitulle joulutauolle. Kovin pitkä paussi ei ole, sillä jo 28.12. joukkue palaa tositoimiin kohtaamalla VEF Riian. Ottelu on nähtävissä suorana täältä.