Bisons matkustaa perjantaina Kouvojen vieraaksi Korisliigan kärkikamppailussa. Kouvot ja Bisons ovat kohdanneet toisensa kahdesti tällä kaudella. Puntit ovat tällä hetkellä tasan 1–1. Edellinen ottelu Kouvolassa päättyi isäntäjoukkueen kolmen pisteen voittoon (85–82).

Kouvot on tällä hetkellä sarjassa viidentenä. Sarjan kärkipää on todella tasainen eikä Kouvojen ja sarjakolmosen Bisonsin välinen ero oli kuin kaksi pistettä. Ottelun lopputulos voi siis keikauttaa joukkueiden sijoitukset jälleen päälaelleen.

Kouvojen rosteri on kokenut muutoksia sitten viimeisen kohtaamisen. Jonathan Jones, Devon van Oostrum ja Grant Johnson ovat saaneet lähteä. Joukkue pestasi takaisin kouvolalaisia viime kaudella edustaneen takamiehen Matt Gibsonin. Hän on ehtinyt pelaamaan yhden ottelun Kouvot-paidassa ja viimeistellyt siinä 19 pistettä.

Niin ikään yhden ottelun Kouvolassa on pelannut Andre Williamson. Viime kaudella Kauhajoella palloillut sentteri säkitti Honkaa vastaan 15 pistettä ja riipi kahdeksan levypalloa.

– Vastassamme on täysin uusi joukkue verrattuna viime kertaan. Williamson ja Gibson ovat suurissa rooleissa, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson ennakoi seuran sivuilla.

Gibsonilla on selvät sävelet Kouvojen kaatoon.

– Meidän pitää pystyä rajoittamaan Kouvojen runeja. Emme saa heille yhtään itseluottamusta, koska silloin heitä on vaikea pysäyttää. Lisäksi meidän täytyy onnistua puolustamaan heidän heittonsa ja pärjätä 1 vs. 1 -tilanteissa.