Korisliiga jatkuu Tapiolan korispyhätössä lauantaina, kun Honka saa vastaansa hallitsevan Suomen mestarin, viime aikoina Hongan lailla kompuroineen Tampereen Pyrinnön. Kuten jokainen ottelu tästä eteenpäin, peli on sarjataulukon kannalta Hongalle huipputärkeä.

Tampereen Pyrintö on tottunut viime vuosina menestymään Korisliigassa. Tämä kausi on ollut kuitenkin Pieti Poikolan johtamalle nipulle harvinaisen hankala. Joukkue on luisunut sarjataulukossa jo sijalle seitsemän ja on hävinnyt vieraskentällä kahdeksan ottelua peräkkäin. Pyrinnön peliä ovat sekoittaneet paitsi joukkueelle äärimmäisen arvokkaan sentteri Antti Nikkilän lopettaminen, myös ulkomaalaisvahvistusten vaihdokset. Vanha tuttu Damon Williams kuuluu toki yhä joukkueen pelillisiin johtajiin, mutta alkukaudesta joukkuetta vahvistaneet Asenso Ampim ja Kevin Parrom ovat vaihtuneet hieman alle kaksimetrisiin laitureihin Tyrone Kentiin ja Will Harrisiin. Viime viikolla joukkue julkaisi hankkineensa riveihin 186-senttisen takamiehen Bryan Hopkinsin, jolla on kokemusta muun muassa Ukrainan ja Kreikan kovatasoisista pääsarjoista. Keskiviikon kotitappiossa Seagullseja vastaan jenkkinelikosta lepäsi Will Harris. Hopkins debytoi 7 pisteen ja 3 levypallon tilastoilla.

– Puolustavan mestarin pelin sieluina toimivat kokeneet ja kauan yhdessä pelanneet Antero Lehto ja Damon Williams. Pyrinnön konsepti pohjautuu vahvaan joukkuepuolustukseen sekä kolmiohyökkäykseen, kommentoi Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo seuran sivuilla.

Hongan edellinen peli Kouvoja vastaan kertoi, että joukkue pystyy taistelemaan ainakin ajoittain sarjan huippujoukkueita vastaan loukkaantumishaasteista huolimatta. 30 minuuttia Honka haastoi Kouvoja hyvin, mutta viimeisellä kympillä kotijoukkue sai heittojyvän kohdilleen ja karkasi vastustamattomasti voittoon.

Kouvoja vastaan honkalaisista pirteimmin esiintyi 18-vuotias Henri Niemistö, joka heitti Hongan korkeimman pistemäärän, 17 pojoa. Suomalaisista myös Villematti Kopio (11) ja Anton Odabasi (11) ylsivät kaksinumeroisiin lukemiin.

Honka on kohdannut Pyrinnön tällä kaudella kahdesti, molemmilla kerroilla Pyynikillä ja molemmilla kerroilla poistunut tappio niskassaan. Kauden avausottelu oli Pyrinnön näytöstä, mutta edellisessä ottelussa marraskuun lopulla Honka taisteli voitosta loppuun saakka, Ronnie Clarkin puuttuessa silloinkin kokoonpanosta. Pyrintö nojaa pelaamisessaan aggressiiviseen puolustamiseen, johon Hongan tulee olla valmis. Emmanuel Ubillaan ja Villematti Kopioon tulee kohdistumaan kovaa painetta etenkin Antero Lehdon ja Alex Vaenerbergin toimesta.

– Oma tekemisemme on antanut viitteitä paremmasta viimeisissä kahdessa ottelussa. Pääfokuksemme on ollut löytää yhteinen sävel Ronnie Clarkin poissaollessa, joka on tuonut myös muokkauksia pelitapaan. Niiden sisäistäminen kesken kauden on aina haastavaa ja varsinkin nuorella joukkueella, jonka kanssa yksinkertainen on kaunista, Iisalo kertoo.