Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljanan hyvä vire Adrianmeren liigassa jatkui lauantai-iltana, kun joukkue haki serbialaisesta Metalac Valjevosta 76-67 (33-31)-vierasvoiton Salinin upottaessa viisi pistettä. Saksan Bundesliigassa Ludwigsburgin Shawn Huff pussitti 10 pistettä Tübingeniä vastaan ja Ruotsissa Samuel Haanpää kietaisi Boråsille 13 pisteen saldon.

Metalac Valjevo ja Union Olimpija kamppailivat voitosta tasaväkisesti kolmannen jakson viimeisille minuuteille, jolloin slovenialaiset johtivat täpärästi lukemissa 49-45.

Neljännen jakson ensimmäisten minuuttien jälkeen Olimpija oli kuitenkin Klemen Prepelicin (16/2/4 syöttöä), Alen Omicin (12/11) ja Marko Marinovicin (14/3/7 syöttöä) onnistumisten myötä kasvattanut johtonsa 13 pisteeseen. Lopulta Olimpija vei ottelun yhdeksän pisteen marginaalilla.

Salin urakoi Olimpijalle 14 minuutissa viisi pistettä, levypallon ja syötön. Olimpija pysyttelee Adrianmeren liigan viidennellä sijalla kymmenellä voitolla ja yhdeksällä tappiolla.

Huffin MHP Riesen Ludwigsburgin voittoputki Saksan Bundesliigassa katkesi lauantaina Tübingenin vieraana, kun kotijoukkue puristi ottelusta 83–76 (33–27)-voiton.

Huff kuului vieraiden parhaimmistoon. Susijengin ”linkkuveitsen” tilastosarakkeisiin kirjattiin 25 peliminuutissa 10 pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä ja riisto.

Ludwigsburg tipahti tappionsa myötä Bundesliigan 12. sijalle Phoenix Hagenin kanssa. Joukkueille on kirjattu kahdeksan voittoa ja 11 tappiota.

Ruotsin Basketliganissa Haanpään edustama Borås Basket nujersi Örebron pistein 89–87 (48–33).

Haanpää kuului Boråsin terävimpiin säkittämällä 29 minuutissa 13 pistettä ja keräämällä kolme levypalloa, kaksi syöttöä, riiston ja blokin joukkueelleen.

Ray Ailuksen ja Janne Koskimiehen valmentama Solna Vikings kaatui puolestaan Nässjön vieraana 74–61 (38–34).

Haanpään Borås jatkaa Basketliganin kolmantena 15 voitolla. Ailuksen Vikings pysyttelee yhdeksän voiton myötä seitsemännellä sijalla.

Tanskan liigassa Ville Tuomisen valmentama Bakken Bears pesi kasvonsa viime viikon Hoersholm-rökäletappion jälkeen ja nujersi Naestvedin vieraskentällä pistein 77-58 (38-29).

Bakken Bears jatkaa Basketligaenin kärjessä voitettuaan 15 ja hävittyään kaksi ottelua.