Kouvot nappasi neljännen perättäisen voittonsa Korisliigassa kun se kävi keskiviikkona taistelemassa täpärän voiton Namika Lahden vieraana. Namika johti ottelua lähes alusta loppuun, mutta huimaan loppukiriin äitynyt Kouvot pyyhälsi kalkkiviivoilla rinnalle ja ohi. Lopulta Kouvojen kauden 15 voitto kirjattiin pistein 84-83 (37-48).

Viisi kolmosta upottanut Kouvojen Ilari Seppälä oli voittoon tyytyväinen.

– Lahti pelasi hyvän pelin ja he pistivät puolustuksessa meihin kovaa painetta tehden meidän työstä tänään tosi vaikeata. Toisella puoliajalla saatiin vähän rentoutta heittämiseen ja heittojakin sisään. Viimeisellä jaksolla saatiin paikkapuolustuksella sekoitettua Lahden hyökkäystä. Lopussa meillä oli vähän onneakin mukana. Tasainen matsi ja hyvä vääntö, Seppälä kertaa Kouvojen sivuilla.

Kouvojen ongelmana ensimmäisellä puoliajalla oli tietynlainen pehmeys ja varsinkin intensiteetin puute. Namika pelasi huomattavasti paremmalla intensiteetillä ja puolusti erittäin väkevästi. Samoin Namika vei hyökkäyksessä 1vs1 tilanteet liian helposti. Kolmannella jaksolla Kouvot pääsi pohjakosketuksen jälkeen mukaan peliin Matt Gibsonin heittoshowlla ja viimeisellä jaksolla Ville Kaunisto (8p) ja kolme kolmosta upottanut Ilari Seppälä (9p) olivat elementissään tehden jaksolla yhteensä 17 pistettä. Kokonaisuutena voidaan puhua kuitenkin koko joukkueen erittäin vahvasta taistelusta ja joukkueena ansaitusta voitosta.

– Voitto on tietysti hieno asia, mutta se tapa jolla se tuli, ei välttämättä ole se tapa millä me halutaan voittaa pelejä. Lahti on pelannut viime aikoina hyviä pelejä ja pelasi tänäänkin todella vahvan ottelun. Meidän pelissä oli tänään kolme tai neljä isoa juttua. Ensinnäkin Lahti on kokenut joukkue ja tiedettiin, että he tulevat kovaa peliin edellisen meille koetun tappion jälkeen. Hieman pelotti, että miten meidän nuoret pelaajat pystyvät vastaamaan tähän haasteeseen ja intensiteettiin. Tämä oli selkeästi meille eräänlainen miehuuskoe tässä mielessä. Voidaan sanoa, että meidän nuorista pojista on nyt tullut sitten nuoria miehiä. Toinen asia oli Matt Gibsonin kolmannen ja neljännen jakson alut jolloin hän teki uskomattomia koreja ja antoi meille vähän uskoa. Kolmantena asiana, kun ei oikein pärjätty 1vs1 puolustuksessa, niin jouduttiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella käyttämään meidän 2-3 paikkapuolustusta. Siinä oli alussa hieman hakemista, kun ei sumputettu tarpeeksi, mutta sen jälkeen saatiin se toimimaan paremmin ja vastustaja miettimään heittovalintoja. Neljäntenä asiana vielä tuon Seppälän (Ilari) peli oli aika kovalla tasolla. Ville (Kaunisto) pelasi niin kuin pitääkin, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen mietti.