Korisliiga ei juuri lepäile, kun tulevan neljän päivän aikana pelataan viisi ottelua.

Viikonloppu käynnistetään Kymenlaakson ja pääkaupunkiseudun välisillä taisteluilla. Sarjakärki KTP saa kotikentälleen vastaansa Seagullsin ja Kouvot mittaa Hongan vireen Kouvolassa. Lauantaina kovavireinen Namika Lahti saa kotikentälleen vastaansa hieman alamaissa viime peleissään esiintyneen Karhun. Lahtelaiset ovat voittaneet seitsemästä edellispelistään viisi ja peräti neljä voitoista on tullut vieraskentällä. Lisäksi lahtelaisten puolustus on ollut koko Korisliigan kovin, sillä heille on tehty keskimäärin ainoastaan 73,8 pistettä peliä kohden. Päävalmentaja Ilkka Palviaisen mukaan parannettavaa kuitenkin vielä riittää.

– Peli on vielä keskeneräistä, mutta toisaalta se ei ole ikinä valmista. Puolustuspäässä meillä tulee vielä yksittäisiä virheitä, mutta sellaisia peräkkäisiä mokia ei tule, Palviainen miettii SuomiKoris-sivustolle.

Usean vastustajavalmentajan suusta on tämän kauden aikana kuultu, että Lahtea vastaan on vaikea pelata eikä mitään saa kovan puolustuksen takia ilmaiseksi. Palviainen onkin rakentanut joukkueestaan sellaisen, joka korostaa sen vahvuuksia.

– Meillä on hyviä puolustuspelaajia ja meillä on pelaajien näköinen pelityyli. Sen ympärille olemme rakentaneet pelimme.

Lauantaina Lahti saa kotikentällään vastaansa Karhun. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin. Ensimmäisen ottelun vei Namika kotikentällään niukasti ja toisessa Karhu kylvetti selvästi lahtelaisia Kauhajoella.

– Lähdemme otteluun erittäin odottavaisin mielin ja joukkue on erittäin motivoitunut. Edellisessä kohtaamisessamme saimme Karhulta kunnon opetuksen. Karhu on erittäin hyökkäysvoittoinen joukkue, hyvin valmennettu ja yksi Korisliigan voittajasuosikista. Siinä on meille rutkasti haastetta, Palviainen päättää.

Pelit jatkuvat sunnuntaina ja maanantaina

Korisliigassa mitellään myös sunnuntaina, kun hyvässä vireessä oleva Kataja matkaa Lapualle Kobra-jahtiin. Maanantaina pelataan sen sijaan saviseudun paikalliskamppailu, kun Bisons isännöi Vilpasta.

Salttu Forsström