Suomalaisille korisfaneille on luvassa harvinaista herkkua, kun valtakunnan ykköspelaaja Petteri Koponen nähdään kotimaan pelikentillä. Koponen johdattaa Himkin Vantaalle, jossa se kohtaa Bisonsin VTB-liigan ottelussa.

Koponen myöntää, ettei kyseessä ole hänellekään ihan tavallinen ottelu.

– Tämä ottelu on ollut kalenterissa jo pitkään ja tätä on odotettu. On harvinaista herkkua päästä Suomeen pelaamaan kavereiden ja perheen edessä. Täytyy kuitenkin suhtautua peliin ihan normaalisti eikä antaa sen vaikuttaa, Koponen heittää SuomiKoris-sivustolle.

Ottelussa on myös isot panokset, sillä Himki taistelee VTB-liigan runkosarjan voitosta ja Bisons tarvitsee vielä voittoja selvitäkseen pudotuspeleihin.

– Tämä on tärkeä ottelu molemmille joukkueille. Bisons on ollut hurjassa vireessä viime aikoina, mutta jos pystymme pelaamaan omalla tasollamme, kyllä meidän pitäisi pystyä voittamaan. Bisons on kuitenkin pelannut erinomaisesti viime aikoina, muistuttaa Koponen.

Bisons-peli toimii myös Himkin kenraaliharjoituksena tiistaina alkavia Eurocupin pudotuspelejä silmällä pitäen, kun Himki kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tutun Pietarin Zenitin.

– Meillä on iso peli taas tiistaina. Kauden aikana on ollut paljon reissaamista ja kysyinkin, että matkaammeko Vantaalta junalla Pietariin junalla, mutta lennämme pelin jälkeen takaisin Moskovaan ja sitten taas Pietariin, Koponen valottaa myös lähipäivien ohjelmaa.

Bisonsin ja Himkin huippuottelu pelataan Vantaan Energia Areenalla lauantaina kello 19.00 alkaen.

Salttu Forsström