Koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann saa avukseen tutun valmentajan turkkilaiseen huippuseuraan Besiktasiin. Susijengin valmennustiimiin viiden vuoden ajan kuulunut Lassi Tuovi on tehnyt Besiktasin kanssa valmentajasopimuksen, joka kattaa kuluvan pelikauden lopun sekä kauden 2015-16.

Istanbulissa sopimuksen allekirjoittanut 28-vuotias Tuovi kertoo asioiden tapahtuneen todella nopealla tahdilla.

– Kuulin Henkalta (Dettmann) asiasta ensimmäistä kertaa, kun hänen neuvottelunsa muuttuivat vakaviksi. Omaa päätöstä ei kauaa tarvinnut miettiä, ja olen tästä mahdollisuudesta tietysti tavattoman onnellinen ja kiitollinen, Tuovi kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Tuovi jättäytyi viime keväänä seuravalmennuksesta ja siirsi katseensa ulkomaille sekä valmennuksen opiskeluun. Toisen Susijengi-valmentajan Jukka Toijalan lailla Tuovi kiersi syksyn Eurooppaa eri seurojen vieraana. Besiktas-mahdollisuuden valjetessakin Tuovi oli yhdessä Toijalan kanssa Yhdysvalloissa opintomatkalla. Kaksikko vietti viime viikot Los Angelesissa eri yliopistojen sekä maineikkaan Los Angeles Lakersin harjoituksia seuraten.

– Olen tämän kauden ajan odottanut töitä vain ulkomailta, vaikka Suomestakin on tullut tulevaisuuteen hienoja tarjouksia arvostamiltani seuroilta. Nyt kaiken jälkeen on helppo sanoa, että jos ei välillä heittäydy tyhjän päälle, ei monia unelmia voi koskaan saavuttaa.

Tulevaa seikkailuaan Dettmannin kanssa Tuovi odottaa innolla.

– Kyllä siinä karjalaispoika varmasti hieman pudistelee päätään, kun toukokuun alussa tekee valmisteluja viikon sisään pelattaviin Fenerbache- ja Efes-otteluihin. Niistä asioista ei ole uskaltanut unelmoidakaan, Tuovi naurahtaa.