Vilpas ei onnistunut yllättämään Bisonsia maanantaina pelatussa Korisliiga-ottelussa. Peli päättyi kolmen edellisen kohtaamisen tapaan Biisonijuhliin, sillä tällä kertaa Vilpas kaatui 18 pisteen erolla.

Vaikka ottelu rutiinilla hoituikin, ei joukkue ollut täysin tyytyväinen illan puhteeseen. Suurimmat vaikeudet olivat levypallopelaamisessa. Vilpas voitti tilastokategorian 33–40.

– Annettiin vastustajalle 15 hyökkäyslevypalloa ja Killian Larsonille (12/17/1) 17 levypalloa, Ilpo Pehkonen (0/1/2) murehti Bisonsin sivuilla.

– Meidän pitää parantaa levypallopelaamistamme. Kunnia kuitenkin Vilppaalle ja Larsonille, että he rynnivät korille levyihin kovaa, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson totesi.

Travis Nelson pelasi loistavan ottelun. Hän oli Biisonien tehokkain kauden korkeimmalla pistelukemallaan. Se ei kuitenkaan ollut tärkeintä päävalmentaja Gibsonille.

– Korisliiga on hyvin paljon erilainen Nelsonille kuin VTB. Puolustuksessa hän osoitti minulle yrittävänsä tosissaan. Travis pelasikin yhden parhaista peleistään.

Biisoneille on luvassa peräti seitsemän ottelua kolmentoista päivän aikana. Kokonaisuudessaan loimaalaiset urakoivat 14 peliä kuukauden sisään.

– En usko, että minä tai Joonas Iisalo olemme koskaan kokeneet valmentajina mitään vastaavaa. Meidän pitää tarkkaan miettiä kaikkien peliminuutit ja miten peluuttamme amerikkalaisia, jotta kukaan ei ylirasittuisi, Gibson ihmetteli.

Voitto oli loimaalaisille tärkeä, sillä sen siivittämänä Bisons nousi tasaisessa sarjassa takaisin kakkospallille. Vilppaan asemat sen sijaan tukaloituivat. Se olisi kipeästi tarvinnut pisteitä, jotta uhkaava putoamisviiva olisi pysynyt hieman kauempana.