Korisliigassa on ohjelmassa kolme ottelua keskiviikkona. Pisteistä mitellään Kauhajoella, Salossa ja Lapualla.

Vilpas ja Kobrat tarvitsevat kipeästi pisteitä, kun molemmat joukkueet taistelevat pudotuspelipaikasta. Kummallakin on kuitenkin kova haaste edessään, kun Vilpas isännöi Namika Lahtea ja Kobrat yrittää pysäyttää kovavireisen Bisonsin.

Päivän ehdoton huippuottelu nähdään kuitenkin Kauhajoella, jossa sarjakolmonen Karhu haastaa sarjakärki KTP:n.

– Hienon kauden tähän saakka pelannut ja sarjaa ylivoimaisesti johtava KTP on monella tapaa haastava vastus, kertoo Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen seuran sivuilla.

– Joukkueessa on energiaa ja nopeutta, ratkaisuvalmiutta joka etäisyyksiltä sekä paljon erinomaisia pelaajia, jotka voivat henkilökohtaisella panoksellaan ratkaista ottelut. Joukkueen jenkkikolmikko on erinomainen ja kotimaiselta osastolta löytyy nimet (Timo) Heinonen, (Joonas) Lehtoranta, (Michael) Pounds ja (Jukka) Matinen. Jokainen korista seuraava ymmärtää varmasti, että aika monta erinomaista pelaajaa on vastustajan riveissä meitä vastassa. On hienoa nähdä millaisessa tikissä herra Matinen on pitkän loukkaantumisen jäljiltä, Toiviainen miettii.

Karhu-luotsilla on hyvin tiedossa vastustajan vaarallisuus ja hän tietää mitä odottaa.

– KTP:n puolustus nojaa aggressiiviseen palloskriinipuolustukseen, jossa vastustajan pallollinen pelaaja ei tule saamaan mitään ilmaiseksi. Tähän meidän on oltava valmiita, jotta oma hyökkäyksemme ei ”tukehdu” heti alkuunsa. Pallon liikuttaminen ja itsensä pelattavaksi tekeminen korostuu entisestään heitä vastaan. KTP on myös käyttänyt jonkin verran 3-2-paikkapuolustusta, joten valmius myös siihen meiltä löytyy.

Karhu voitti edellisottelussaan jatkoajalla Namika Lahden. Sitä ennen se oli hävinnyt kolme ottelua peräkkäin. Toiviainen myöntää, että hieno voitto helpotti joukkueen tilaa.

– Meillä edelleen pieniä vaivoja muutamalla pelaajalla. Katsotaan saadaanko kaikki pelikuntoiseksi keskiviikon huippuotteluun. Mutta niin se tässä vaiheessa kautta on varmasti kaikilla muillakin joukkueilla. Lauantainen Lahti-voitto on tuonut selvästi energiaa joukkueeseen, Toiviainen toteaa.