Perjantaina Seagullsille kotonaan taipuneen KTP-Basketin paluu voittokantaan ei ole helppoa, sillä se heitetään keskiviikkona Korisliigan tämän hetken vaikeimpaan petoluolaan. Kauhajoen Liikuntahalli toimii näyttämönä, kun sarjakärki KTP ja kolmannelta sijalta löytyvä Karhu kohtaavat todellisessa huippuottelussa.

Karhu on yhdessä Bisonsin kanssa sarjan kovin kotijoukkue (12-2), tosin edellisessä kotimatsissa se kärsi yllätystappion sarjajumbo Hongalle. Toinen kauneusvirhe tuli vuodenvaihteessa sarjataulukossa viimeistä edellisenä majailevan, Lapuan toimesta. Kaikki muut joukkueet Karhu onkin kotisalissaan taitellut nippuun, esimerkiksi Kouvot ja Pyrinnön vielä kahteen kertaan. Karhu tekee myös eniten pisteitä (86,7) ja varsinkin kotonaan se on pisteilottelussa ylivoimainen ykkönen (91,6)

– Karhulla on monipuolinen hyökkäyspään repertuaari, jossa oikeastaan kuka tahansa pystyy heittämään myös kaukaa. Yhden tai kahden miehen pysäyttäminen ei vielä riitä, eikä joukkueelta voi yksinkertaisesti ottaa kaikkea pois, perustelee KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov kotkalaisten sivuilla.

Asetelma on kuitenkin kutkuttava, sillä keskiviikkona Karhun haastaa sarjan ylivoimaisesti paras vierasjoukkue KTP (9-3), joka on vieraissa kompastunut ainoastaan kertaalleen Tampereella, Lapualla ja juuri Kauhajoella. KTP:n vierasputki on kuuden voiton mittainen ja edellisen kerran bussiin hypättiin tappio niskassa marraskuussa Kauhajoen liikuntahallin pihalta. Mistä johtuu, että KTP on kovemmassa vierasvireessä kuin kertaakaan sitten kuuluisien kultavuosien?

– Bussikuski Pukkilan Jarmosta ja Jyrkilä Oy:sta, Mirolybov naurahtaa. Kyllä meidän tekeminen on ollut tasaisen varmaa läpi kauden, eikä taso ole hirveästi heitellyt. Nämä jätkät ottavat jokaisen pelin tosissaan ja varmasti vaikeat vierasmatsit sytyttävät joka kerta.

Kauhajoen päävalmentaja Sami Toiviaisella on heittää eturiviin ehkä sarjan pelottavin korinaluskaksikko. 205-senttinen Greg Mangano (16,3/10,2) ja kaksi senttiä lyhyempi, mutta sitäkin fyysisempi Devonne Giles (15,8/8,5) ovat olleet varsinkin viime aikoina kovassa iskussa. Monipuolinen Mangano on viimeiseen kuuteen peliin kirjauttanut keskiarvot 23/13 ja Gileskin paluunsa jälkeen kolmeen peliin lukemat 21/9,7.

– Ei tuollaista kaksikkoa juuri liigasta löydy. Mangano pystyy pelaamaan myös selkä koria kohti ja Gilesiltä löytyy taas hyvä jumperi, jopa kolmonenkin. Se tekee heistä erinomaisen tutkaparin. He nauttivat selkeästi pelaamisesta yhdessä ja katsovat kummalla on lyhyempi match-up. Heillä on hyvä kemia ja hyvä pelinluku – siksi heidän pysäyttäminen on hyvin vaikeaa, ”Ponttis” analysoi.

Mirolybovilla on tiedossa miten Karhun kovat pelurit on pysäytettävissä.

– Joukkuepuolustuksella. Kaikkea emme saa mitenkään pois, mutta meidän pitää pakottaa Karhu vaikeisiin ratkaisuihin. Viimeksi annoimme heidän heittää 20 minuuttia ”rankkareita” ja niissä tuo joukkue on kova. Vapaita heittoja ei saa antaa ja yritämme tehdä heidän pallon liikkeestä vaikeaa, Mirolybov suunnittelee.

Brandon Jefferson kolautti perjantaina pahannäköisesti takaraivonsa Karhuvuoren parkettiin ja joutui jättämään Seagulls-ottelun kesken.

– Hurjasta tilanteesta selvittiin jotakuinkin säikähdyksellä. Selvää kuitenkin on, ettei tuollainen voi olla näkymättä Jeffersonin pelikunnossa, Mirolybov valottaa.

Pelikuntoiset ovat Kauhajoen liikuntahallin parketilla klo 18:30. Mirolybovin karavaani lähtee joka tapauksessa luottavaisena koitokseen.

– Lähdemme todella motivoituneena haastamaan sarjan parasta kotijoukkuetta. Tavoite on löytää se intensiteetti, mikä oli kadoksissa perjantaina. Jos sen löydämme, uskon pystyvämme haastamaan Karhun, Mirolybov päättää.