Tampereen Pyrintö kärsi Joensuussa 81-87 (34-44) tappion Katajalle. Pyrintö kiri päätösneljänneksellä takamatkalta tasoihin, mutta lopulta puristus ei riittänyt loppuun saakka.

Kolme ensimmäistä jaksoa nimiinsä vienyt Kataja asteli päätösneljännekselle turvallisessa 66-53 johdossa. Pyrintö kuitenkin vei jakson ensimmäiset 1,5 minuuttia 11-0 ja nousi kahden pisteen päähän (66-64). Vierasjoukkue hiosti isäntiä kahden pisteen tuntumassa vielä 33 peliminuutin kohdalla, kunnes Kataja siirtyi 76-67 eteen vietyään seuraavan minuutin nimiinsä 7-0. Seuraavan neljän minuutin aikana Pyrintö kuitenkin onnistui kentän molemmissa päissä tasoittaen ottelun 11-2 jaksolla lukemiin 78-78. Kun pelikellossa oli jäljellä vain runsas minuutti peliaikaa, oltiin Petri Heinosen korilla yhä tasatilanteessa (81-81). Seuraavaksi Katajan Tom Knight vei kotijoukkueen kahden pisteen johtoon ja Pyrinnön pallonhallintojen jäädessä tuloksettomiksi, pääsi Kataja viimeistelemään voittonumerot 87-81 vapariviivalta.

– Meillä oli intensiteettiin vastaaminen isoin teema tänään, Pyrintö pelaa sarjan kovimmalla intensiteettitasolla. Niin kauan, kun meillä oli hermokontrolli ja keskityimme omaan tekemiseen, homma sujui. Sitten väsyttiin vähän ja hyökkäyksen flow katosi hieman paikan myötä. Olen iloinen kuitenkin, että pelaajat osoittivat henkistä kovuutta ja hoitivat homman kotiin, Katajan päävalmentaja Pekka Salminen totesi Pyrinnön sivujen mukaan.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola antoi tunnustusta vastustajajoukkueelle.

– Onnittelut Katajalle sekä tämän matsin voitosta, mutta matsi kuvasti Katajan koko kautta. Henkisesti vahva joukkue, pelaajat ja valmennus tehneet hyvää duunia. Peliä kuvailisin Risto Piiparin sanoin:”Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä”. Tänään meiltä puuttui kunnioitus, keskittyminen, jalat ja intensiteetti. Olen todella pettynyt siihen miten aloitimme tämän ottelun. Ainoa mitä jäi käteen, niin saatiin pelattua paikkapuolustusta enemmän jota olemme nyt jonkun verran harjoitelleet. Hienoa asia, että päästiin vielä peliin mukaan, se näyttää kuitenkin sen että haluamme voittaa, mutta sen jälkeen muutama helppo virhe ja voiton vei tänään parempi joukkue.