Perjantai-illan Korisliigakierroksella kamppailtu kauden neljäs Kymenlaakson Derby sai ansaitsemansa trillerimäisen loppuratkaisun Mansikka-ahon hornankattilassa. Molempien joukkueiden kannattajien kannustaessa huikeasti omiaan, onnistui Kouvot (20/13) voittamaan ennakkosuosikki KTP-Basketin (23/8) vaivaisella kahdella pisteellä 87-85 (47-32) vaikka kotijoukkueen johto kävi toisella puoliajalla parhaimmillaan jo 21 pisteessä. Tämän voiton myötä Kouvot on onnistunut voittamaan kaikki Korisliigajoukkueet kuluvalla kaudella vähintään kertaalleen.

Kouvojen puolustus oli hyvää, ellei jopa erinomaista, ensimmäiset 30 minuuttia, mutta viimeisellä jaksolla joukkueen konsepti hajosi puolustuspäässä totaalisesti. Tosin KTP:n Brandon Jefferson heitti myös niin kovia kolmosia, että eipä niitä hyvälläkään puolustuksella olisi ainakaan helposti torpattu. Myös Kouvojen hyökkäys rullasi iloisesti ja eritoten tehokkaasti pelikellon aikavälillä 5-30 minuuttia. Pallo liikkui hyvin ja Kouvoille merkittiin ottelussa yhteensä peräti 22 syöttöä. Siinä missä Kouvot hyökkäsi tehokkaasti joukkueena, haki KTP hyökkäyspään ratkaisuja enemmän kovilla yksilösuorituksilla. Se myös tuotti mukavasti tulosta eli Kouvoilla on vielä tekemistä erityisesti 1vs1 puolustuksensa kanssa. Kouvoilta peräti viisi pelaajaa nakutti kaksinumeroiset pisteet, mutta kuten aiemminkin, KTP:n ulkomaalaiskolmikko oli joukkueelleen kaikki kaikessa. Trio pommitti yhteensä 62 pistettä eli täsmälleen saman lukeman jonka se oli keskiarvona tehnyt myös edellisissä kolmessa kotkalaisten voittoon päättyneessä ottelussa.

– KTP on yksi intensiivisimmistä joukkueista koko sarjassa. He eivät tee mitään kovin monimutkaisia asioita, mutta he tekevät ne asiat niin kovalla tempolla, että se aiheuttaa molemmissa päissä vaikeuksia vastustajalle. Harvemmin kentällä on kahta aggressiivista puolustusjoukkuetta ja me haluttiin olla tänään se aloitteellinen ja aggressiivinen puolustaja. Kolme jaksoa sujuikin meiltä hyvin. Neljännen jakson alussa Kuusiston Miki tuli kentälle ja alkoi laittaa painetta palloon ja he menivät pienempään viisikkoon. Me lähdettiin ajamaan hyökkäyksessä aivan liian syvään ja menetettiin palloa, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen mietti seuran sivuilla.

Coach Lehtonen antoi ottelun jälkeen tunnustusta pelin ratkaisseelle Matt Gibsonille.

– Luotan Mattiin näissä lopun tilanteissa kuin vuoreen. Toiseksi viimeisessä posessionissa hän teki jo hyvän ratkaisun, mutta se meni ohi. Sen jälkeen saatiin käytettyä viimeinen aikalisä yhdeksän sekuntia ennen loppua jolloin varmistettiin vain se, että oikea pelaaja saa oikealla kenttätasapainolla pallon. Siinä tilanteessa se jätetään pelaajan käsiin eikä siinä lähdetä piirtelemään kuuluisia varma kori -kuvioita. Annetaan pallo sun kuumimmalle tai parhaalle pelaajalle ja Matt on tuotu tänne sen takia, että hän voittaa meille tiukkoja pelejä niin kuin KTP:lla Brandon Jefferson on voittanut heille monta peliä eikä se ollut tänäänkään kaukana.