Vilpas nappasi kauden toisen voittonsa Tampereen Pyrinnöstä ja ohitti Lapuan sarjataulukossa. Pyrintö nousi loppuhetkillä taistelemaan voitosta, mutta Vesa-Pekka Laine romutti ratkaisuillaan tamperelaisten toiveet. Salon Seudun Sanomien isännöimässä ottelussa ja 1420 katsojan edessä loppunumerot Vilppaalle 82-77 (44-41).

Väkkärämäinen Laine (11/0) puki ratkaisijan viittaa päälleen 3,5 minuuttia ennen loppua, kun yhdeksän pisteen karkumatkalle kotijoukot nostanut Malik Story puhallettiin varsin kyseenalaisesti suihkuun. Sami Ikävalko oli juuri vienyt vapareillaan joukkueensa 75-73 johtoon ja Damon Williams onnistui toisessa päässä toisessa vapaaheitossaan 75-74. Vilppaan hyökkäys päätyi Laineen käteen 39 sekuntia ennen loppua ja ”Vesku” kiskaisi huutomyrskyssä kolmosen pohjaan.

Pyrinnön aikalisälle mentiin näin kotijohdossa 78-74.

Topias Palmin ohimenneen kolmosen jälkeen Ikävalko lisäsi Vilppaan etumatkaa vaparilta numeroihin 79-74. Pyrinnön epätoivoisen yrityksen jälkeen Laine pääsi vuorostaan viivalle ja säkitti molemmat vapaaheitot sisään 81-74. Damon Williams nosti seitsemän sekuntia ennen summeria Pyrinnön vielä neljän pisteen päähän, mutta lopulliset numerot sinetöi taas Laine vaparista 82-77.

Ratkaisijoita aina tarvitaan, mutta viikinkien voiton takuumies oli silti Sami Ikävalko, jonka kipukynnystä on pakko ihailla. Tiistain treeneissä vääntynyt nilkka ei ole vielä kunnossa, mutta se ei Samin menoa ole haitannut. Takamies painoi Karhua vastaan torstaina 35 minuuttia vahvalla teipillä ja Pyrintöä vastaan meno sen kun parani. Ikävalko aloitti upeasti pussittaen Vilppaan 12 ensimmäisestä pisteestä kymmenen. Toisella jaksolla meno hieman rauhoittui (3p) ja kolmannen jakson tehot jäivät yhteen kolmoseen. Päätösjakson parilla floaterilla ja kolmella vaparilla Sami nosti saldonsa 23 pisteeseen ja tyhjensi palkintopöydän.

– Nilkka ei vaivannut ollenkaan. Olen aivan varma, että kun tekee lujasti töitä ja treenaa kovaa, se palkitaan jossain vaiheessa. Tänään oli se päivä. Malik auttoi tänään pelinjohdossa minua jo koko joukkuetta todella paljon. Aivan loistava kaveri. Pyrintö joutui ottamaan tänään aika paljon haastettuja heittoja, Ikävalko totesi Vilppaan tiedotteessa.

– Meille tuli muutama jakso, jolloin ajatus katosi, mutta suurimmaksi osaksi toteutimme hyökkäyspeliä hyvin. Tänään mentiin pienellä rotaatiolla, pelaajille tuli pitkiä jaksoja ja väsy iski. Välillä käytiin paikassa ja sillä saimme pientä huilia ja laskettua kuormitusta. Nyt oli pakko käyttää aikalisiä ihan huilauttamiseen, totesi tyytyväinen päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Samalla hän antoi tunnustusta oman kylän pojille.

Ilmari Kallio oli selkeästi johtava pelaaja puolustuspäässä ja vei kahdeksan levypalloa. Ilmari menee kukonaskelilla eteenpäin ja Laineen Vesku ratkaisi tänään pelin. Erityisen tyytyväinen olen isojen miesten syöttämiseen tänään. Killian antoi viisi syöttöä ja William neljä.