Petteri Koponen allekirjoitti perjantaina Himkin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Koposen mukaan, kun sopimuksen yksityiskohdista päästiin nopeasti yksimielisyyteen, ei päätös jatkamisesta moskovalaisseurassa ollut vaikea.

Himki ilmoitti halustaan pitää tähtipelaajansa ja ennen kauden alkua, mutta vielä tuolloin Koponen ei ollut valmis pistämään nimeään jatkopaperiin. Huippukauden pelanneen Susijengin johtajan kintereillä oli usea muukin seura, mutta lopulta vaaka kallistui Himkin puoleen.

– Kun lähdimme puhumaan asiasta uudestaan tässä kevään aikana, niin asiat etenivät nopeasti. Himki teki selväksi, että halusivat pitää minut. Minulla on sopimuksessa myös NBA-optio eli olen molempina kesinä vapaa siirtymään NBA:han 1.8. saakka, Koponen paljastaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

– Olen pelannut hyvän kauden ja Himki tiesi, että heidän pitää liikkua ajoissa, mikäli haluavat pitää minut. Pääsimme suhteellisen nopeasti yhteisymmärrykseen, vaikka olisi ollut ihan mielenkiintoista kokeilla myös free agentina kesällä. Olen iloinen ja tyytyväinen, että saimme nyt tämän sopimuksen ja voin nyt keskittyä voittamaan Eurocupin ja VTB-liigan, Koponen jatkaa.

Himkin suostuminen NBA-pykälään oli ratkaiseva sinetti jatkosopimukselle. Koposen pelioikeudet NBA:ssa omistaa Dallas Mavericks, joka lopulta päättää Koposen NBA-kohtalosta.

– Se oli luonnollisesti iso asia ja se lopulta ratkaisi. Jos siihen ei olisi suostuttu, niin en olisi tehnyt sopimusta. Tällä hetkellä voin neuvotella vain yhden seuran kanssa ja tilanne olisi varmaan ollut eri jos olisi mahdollisuudet jutella kaikkien seurojen kanssa. Nyt varmistin sen, että kesällä on tarpeeksi aikaa katsoa ja miettiä. Kiinnostusta olisi ollut monista seuroista ja isot seurat haluavat kasata joukkueensa nopeasti. Jos olisin tehnyt heti kesän alussa sopimuksen jonkun toisen seuran kanssa, niin olisin jättänyt NBA-kortin katsomatta. Nyt olen varmistanut, että Euroopassa asiat ovat hyvin ja NBA-korttikin on olemassa, Koponen valottaa sopimuksen taustoista.

Salttu Forsström